Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mirel Rădoi a dat verdictul după scandalul care a izbucnit în Superligă: ”Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena?”

Mirel Rădoi a dat verdictul după scandalul care a izbucnit în Superligă: ”Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena?”

Superliga

Comentarii

Mirel Rădoi a vorbit despre scandalul licenţelor care a izbucnit în Superligă.

Mirel Rădoi (41 de ani) a plecat în Arabia Saudită, unde a semnat cu Al Tai, iar la plecarea din România a oferit mai multe declaraţii. 

Echipe din străinătate, dar şi din Superligă, l-au căutat pe Mirel Rădoi pentru a-l pune antrenor după plecarea de la U Craiova, însă fostul selecţioner al României a refuzat fără să stea prea mult pe gânduri.

Mandatul lui Mirel Rădoi la U Craiova s-a încheiat repede şi, după ce a antrenat în Bănie, fostul selecţioner al României nu a stat mult timp fără echipă. Al Tai l-a ofertat şi a acceptat să meargă în zona Golfului, după ce a refuzat şi alte oferte.

În Liga 1 a început un adevărta scandal, după ce Leo Strizu, posesor de licenţă PRO, nu a fost luat de FCSB în cantonament. Mirel Rădoi a vorbit despre acest subiect. El spune că legile din România îl depăşesc. 

”Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena?”

”Am văzut discuţiile din ultimele zile. Şi eu am fost în situaţia lui Pintilii. Pur şi simplu făceam antrenamente, dar nu aveam voie să particip la conferinţe, nu aveam voie să mă ridic de pe bancă. Nu aveam voie nici măcar să le dau jucătorilor o sticlă cu apă. La un meci cu Petrolul, m-am ridicat să dau o sticlă cu apă şi al patrulea arbitru a venit la mine şi mi-a zis: 'Stai jos'.

E frustrant, pentru că nu poţi să transmiţi ceea ce vrei. Iar jucătorii ştiu cine transmite acele idei. Ei simt că antrenorul principal este cel care decide de la cap la coadă. Din acest punct de vedere, au o problemă cei de la FCSB. Eu sper să se rezolve. Nu e uşor!

Pintilii e un jucător care a trecut prin foarte multe meciuri decisive. La nivel de presiune nu are cum să nu fie pregătit. Din punctul de vedere al informaţiilor, ca antrenor, sunt multe lucruri de recuperat. Şi eu am fost în situaţia asta, am crezut că ştiu cel puţin 50% din ce ştie un antrenor. Fals! Nu ştiam nici 20% din ce poate să te înveţe şcoala de antrenori.

La un moment dat, aceste carnete de antrenori nu mai ţineau cont de studii. Se dădeau pentru jucătorii care reuşeau o calificare la Campionatul European sau Mondial. Nu ştiu dacă Croitoru, Pintilii sau eu am putea fi împiedicaţi să antrenăm, dacă nu am luat Bacalaureatul.

Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena, pentru că nu deţine acel carnet de antrenor. Noi am rămas singurii care au carnet de antrenor. Mă depăşesc aceste legi”, a declarat Mirel Rădoi, la plecarea în Arabia Saudită. 

FCSB, naţionala U21 şi cea de seniori a României, U Craiova şi Al Tai sunt echipele din CV-ul de antrenor profesionist al lui Mirel Rădoi.

Afla mai multe despre: rădoi-fcsb-pintilii 

viewscnt
Articole similare