Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mirel Rădoi a încercat să-i dezveţe pe tricolori de un obicei cât timp a fost la naţională: "Românii au un singur lucru în cap" | EXCLUSIV

Mirel Rădoi a încercat să-i dezveţe pe tricolori de un obicei cât timp a fost la naţională: "Românii au un singur lucru în cap" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Fostul selecţioner al naţionalei României, Mirel Rădoi, a oferit primul interviu după plecarea de pe banca tricolorilor, pe care a încercat să-i dezveţe de un obicei deprins din perioada junioratului.

Ce a încercat să schimbe Mirel Rădoi la echipa naţională: "Avem un singur lucru în cap"

Naţionala României a ratat prezenţa la EURO 2020 şi "barajul" pentru Campionatul Mondial 2022, dar în timpul mandatului său Mirel Rădoi a încercat să schimbe mai multe aspecte. Uneori, el a sacrificat siguranţa şi a dorit să producă un fotbal frumos, pentru care a fost criticat în prima parte a campaniei de calificare la turneul final din Qatar. 

Antrenorul şi-a dorit să schimbe şi altceva. Mirel Rădoi a insistat ca fotbaliştii să nu se retragă atunci când sunt în avantaj pe tabelă. El a explicat filosofia pe care o are din postura de antrenor. 

"În mintea lor există următorul lucru. În momentul în care avem un avantaj, trebuie să facem tot ce depinde de noi să îl conservăm. Doar că, la români, când vorbim să facem tot ce depinde de noi să conservăm, noi avem un singur lucru în cap. Să ne retragem cât mai aproape de propria poartă, neurmărind următorul aspect. Cu cât eşti mai aprope de poartă, clar şi echipa adversă e mai aproape de poartă. Pericolul tău este foarte aproape de poartă.

Şi atunci, noi dacă ani de zile am incercat să cultivăm asta ca antrenori, jucătorilor le-a intrat în subconştient. De fiecare dată când avm un avantaj, trebuie să îl conservăm. Cum facem? Stăm în apărare şi ne retragem acolo, încercăm să închidem cât mai mult spaţiile. Ceea ce, de foarte multe ori, din punctul meu de vedere este greşit", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport. 

Mirel Rădoi recunoaşte în premieră eroarea comisă la naţionala României! "O să am în minte mereu, unde voi merge" | EXCLUSIV

Afla mai multe despre: mirel radoiechipa nationalamirel radoi romania 

viewscnt
Articole similare