You are here:

Mirel Rădoi, din nou optimist: "Şi în Austria am fost outsideri, dar am câştigat". Selecţionerul şi-a făcut temele pentru meciul cu Alaba & compania

Mirel Rădoi, din nou optimist: "Şi în Austria am fost outsideri, dar am câştigat". Selecţionerul şi-a făcut temele pentru meciul cu Alaba & compania

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi şi-a revenit după înfrângerea din Norvegia, la finalul căreia declara că vrea doar să limiteze scorul în partida cu Austria. Selecţionerul şi-a făcut temele în legătură cu adversarii de miercuri seară şi ştie ce trebuie făcut pentru ca "tricolorii" să iasă din această formă slabă, arătată în ultimele două meciuri.

"Au fost două meciuri total diferite. Prima cu un caracter amical, au folosit un sistem cu trei pe linia de fund, apoi au schimbat sistemul. În schimb, în partida cu Irlanda de Nord şi-au folosit principiile pe care le aveau până atunci. Ne va aştepta şi pe noi acelaşi lucru. O echipă foarte compactă şi agresivă, care caută duelurile unu la unu. 

Va încerca să joace la fel cum a făcut-o în tur. Un pressing avansat, fără să ne ofere spaţii. Va trebui să găsim spaţiile libere foarte repede", a spus selecţionerul despre meciul de la Ploieşti. 

Rădoi nu contestă că Austria porneşte cu prima şansă, însă ştie ce trebuie îmbunătăţit, atât la nivel mental, cât şi din punct de vedere sportiv. Selecţionerul face trimitere la meciul de la Klangefurt, din urmă cu o lună, unde România a reuşit să se impună, deşi pornea, la fel ca acum, cu şansa a doua. 

"Din punct de vedere mental, Austria este favorită. Noi venim după două înfrângeri categorice, dar în timpul jocului se pot schimba multe. Şi în Austria am fost outsideri, dar am câştigat. Din punct de vedere psihologic, jucătorii resimt ce s-a întâmplat în ultimele două partide. Trebuie să reglăm lucrurile din punct de vedere mental. Din punct de vedere sportiv, avem un singur antrenament. La nivel de mentalitate, va trebui să schimb cu toţii ceva", a mai spus Rădoi la conferinţa de presă. 

Criticat de oamenii de fotbal pentru schimbările pe care le-a făcut în meciul cu Norvegia, faţă de cel cu Islanda, Rădoi nu este un caz singural. Modificări de efectiv au fost făcute şi în naţionala Austriei: "Pentru foarte multe echipe apar schimbări. Este această perioadă... Este foarte greu după această pandemie. De foarte multe ori apar schimbări".

România - Austria, în Nations League, se joacă miercuri seară, de la ora 21:45, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti. 

Afla mai multe despre: mirel radoiromania 

viewscnt
Articole similare