Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mişcarea înţeleaptă a Simonei Halep care i-a făcut pe italieni să o dea drept exemplu

Mişcarea înţeleaptă a Simonei Halep care i-a făcut pe italieni să o dea drept exemplu

Tenis

Comentarii

Simona Halep a ales să semneze un contract de colaborare cu antrenorul Thierry van Cleemput după Australian Open, lucru care a pus-o într-o lumină bună în ochii jurnaliştilor din Italia, care spun că prin acest lucru românca demonstrează că este un exemplu de profesionalism.

"Simona şi-a dat seama în Australia, unde a jucat un tenis bun până să o întâlnească pe Serena, că nu poţi rezista prea mult fără antrenor. Românca datorează o mare parte a rezultatelor sale unui profesionalism grozav şi abilităţii de a munci din greu, poate mai mult decât celelalte jucătoare. Ea nu are un tenis care îi poate garanta super-performanţe fără un nivel de antrenament ridicat. Astfel, ocupanta locului 3 WTA a decis să se repună pe calea cea bună.

E o lecţie pe care Nick Kyrgios ar trebui să o înveţe. La aproape 24 de ani, australianul are o intoleranţă la antrenori. Cu Sebastien Grosjean a ieşit prost, iar apoi i-a minţit pe jurnalişti, anunţând o colaborare cu un jucător de dublu. Fără antrenor, Kyrgios obţine rezultate care sunt o insultă pentru talentul său. Simona Halep nu are însă intenţia să cadă în aceeaşi capcană", au scris cei de la Tennis World Italia.

Thierry van Cleemput îşi asumă un risc enorm: "Antrenorul belgian şi-a asumat o mare responsabilitate. Vine după Darren Cahill, omul care a ajutat-o pe Simona să-şi învingă teama şi neîncrederea. După ce a pierdut primul loc WTA, Thierry va trebui să o ajute să-şi refacă forţa fizică şi mentală pentru a lupta pentru fruntea ierarhiei", au mai scris italienii.

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost, până de curând, antrenorul lui David Goffin. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP. El i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Simona Halep a încheiat la sfârşitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar şi cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.

Afla mai multe despre: simona halepteniswta,  

viewscnt
Articole similare