You are here:

MM şi Panduru, verdict la unison după ruşinea din România - Liechtenstein: ”Nu merge! Au fost lucruri înfiorătoare” | EXCLUSIV

MM şi Panduru, verdict la unison după ruşinea din România - Liechtenstein: ”Nu merge! Au fost lucruri înfiorătoare” | EXCLUSIV
Comentarii

Naţionala României a terminat la egalitate cu selecţionata din Liechtenstein, scor 0-0, vineri seară, pe stadionul Steaua. A fost ultimul meci amical înainte de participarea la Campionatul European din 2024.

Concluzii după România - Liechtenstein

Jucând în Ghencea, cu Ianis Hagi căpitan pentru prima oară la echipa naţională, tricolorii au pus presiune pe poarta oaspeţilor încă din start. Vasile Mogoş a trimis cu capul, în minutul 6, apoi portarul Buchel a scos şutul lui Racoviţan, în minutul 14, şi George Puşcaş a dat peste poartă o lovitură de cap şase minute mai târziu.

Hagi a trecut pe lângă gol în minutul 31, iar Florinel Coman a încercat şi el poarta lui Buchel, în minutele 44 şi 45+4. Însă balonul nu a intrat în plasă şi la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

În partea secundă, Ianis Hagi a şutat periculos, în minutul 55, iar după trei minute, când pe teren a intrat Nicolae Stanciu, Hagi junior a venit şi a pus banderola pe braţul celui care este căpitanul obişnuit al reprezentativei tricolore.

Mihăilă a şutat puternic din careu, în minutul 82, însă Buchel a apărat. Portarul oaspeţilor a reţinut şi şutul lui Man, din minutul 85, apoi jucătorii lui Iordănescu nu au mai creat nici o ocazie clară de gol bifând al patrulea meci consecutiv fără victorie şi al doilea fără gol marcat din acest an. 

MM Stoica şi Basarab Panduru au urmărit partida tricolorilor şi au comentat prestaţia elevilor lui Edi Iordănescu.

MM Stoica: ”0-0 ăsta... zici să lăsăm gluma la o parte? E păcat să o lăsăm. Stricăm... Clar ca au fost ocazii, ăia loveau incontinuu, au bagat materiale. Chiar n-a fost idee buna să îi iei pe ăştia că au băgat calumea...  (n.r. pe cine trebuie să luăm dacă ăsta e un adversar greu?) Trebuia să luăm pe Voluntari 2. 

Eu nu cred că a fost vorba de lipsă de concentrare, eu cred că dacă trece timpul intri în criză şi îţi pierzi din abilităţi, dar chiar să nu dai gol cu ăştia e o premieră... 

Basarab Panduru: ”Au fost ceva tentative, dar ce să spun dupa 0-0? Nu mă aşteptam 0-0, când am vazut echipa nu aşteptam nici 5-0. Ceva nu e în ordine, dar la ce jucători au fost zici că... Dar nici aşa nu merge, nici aşa nu eşti corect. Cauţi o scuză care nu există sub nicio forma! Mie cel mai mult mi-a placut la Puşcaş când îi vine mingea vrea să dea cu capul, dupa dă cu umărul şi după îşi pune mâinile in cap, înseamnă că cu umărul a vrut să dea (n.r. râde).

Chiar nu are rost să dau nume, să dau vina pe cineva, să scot în evidenţă pe cineva, vreau să îi las să plece liniştiti. Nu are sens să spunem nimic. Cred că e mai bine aşa liniste pentru toată lumea. Vezi acum Stanciu... Nu ne trebuie din ăstea pentru că uite ce nenorocire vine după amicalul cu Bulgaria. Noi tot timpul căutăm scuze, trebuia să îi baţi pe ăştia. 

Silviu Tudor Samuilă: ”Au fost niste lucruri înfiorătoare”.

  • 0-0 ruşinos cu Liechtenstein şi este pentru prima oară în istorie când România nu învinge o echipă care face parte dintre liliputanii Europei, Liechtenstein ocupând locul 202 în clasamentul FIFA. România este a 46-a în ierarhia mondială FIFA. Pentru Edi Iordănescu şi compania urmează primul meci de la turneul final al Euro 2024, cu Ucraina, la Munchen, în ziua de luni, 17 iunie.

Echipele care au evoluat:

  • ROMÂNIA: H. Moldovan – Sorescu, Drăguşin, Racoviţan, Mogoş (N. Bancu 58) - Cicâldău (N. Stanciu 58), Şut (M. Marin 58), Olaru (Drăguş 76) – I. Hagi (Man 65), C. Puşcaş, Fl. Coman (Mihăilă 65). SELECŢIONER: Edward Iordănescu
  • LIECHTENSTEIN: Buchel - Wolfinger, N. Beck, Goppel, Oberwaditzer, Kindle (Marxer 55) – Luchinger (Hasler 90), Buchel, Sele – Salanovic (Luque Notaro 46, Jager 90), Kranz (Saglam 65). SELECŢIONER: Konrad Funfstuck

Afla mai multe despre: românialiechtensteinmmpanduru 

viewscnt
Articole similare