Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Modelul de succes după care Dan Şucu vrea să "creioneze" viitorul Rapidului: "Îmi place cum au schimbat faţa fotbalului"

Modelul de succes după care Dan Şucu vrea să "creioneze" viitorul Rapidului: "Îmi place cum au schimbat faţa fotbalului"

Rapid

Comentarii

Dan Şucu, unul dintre patronii Rapidului, şi-a ales modelul după care vrea să conducă şi să "creioneze" viitorul echipei din Giuleşti. Omul de afaceri s-a declarat un admirator al austriecilor de la RB Salzburg, care au - alături de Liepzig -, în spate gigantul Red Bull.

Modelul Salzburg înseamnă performanţe pe plan intern şi internaţional cu jucători tineri, care să fie vânduţi la echipele mari din Europa. Dan Şucu are în plan ca, în minimum doi ani, să câştige titlul de campion în Liga 1 cu Rapid, club la care a intrat de curând în acţionariat.

Modelul de succes după care Dan Şucu vrea să "creioneze" viitorul Rapidului: "Îmi place cum au schimbat faţa fotbalului"

De când gigantul Red Bull a început să "pompeze" bani în echipele Salzburg şi Liepzig, cele două formaţii au devenit puteri în Europa. RB Salzburg, exemplul pe care vrea să-l urmeze Dan Şucu, domină campionatul din Austria şi a făcut foarte mulţi bani din prezenţe în grupele competiţiilor europene şi din vânzarea de jucători.

"Îmi place ce fac cei de la Salzburg, cum au schimbat faţa fotbalului austriac. Vreau ca Rapid să devină pentru România ce e Salzburg pentru Austria", a declarat Dan Şucu la Pro Arena, apoi a continuat: "Eu sunt convins că Rapid, în viitorul apropiat, va lua titlul. Cât de rapid? Aş spune că în maxim doi ani. Eu mă întâlnesc cu Victor (n.r. - Victor Angelescu) şi Nico (n.r. - Daniel Niculae), mai puţin cu Adrian. Nu sunt implicat în activitatea echipei mari", a mai spus Şucu.

Salzburg s-a transformat în "maşinărie" de când a fost prelută de Red Bull

Red Bull a început să investească bani la Salzburg în 2005, pe când clubul se numea Austria Salzburg. De atunci, după ce a fost cumpărat de compania-gigant, clubul a început să crească în mod constant şi a devenit o prezenţă obişnuită în grupele UEFA Champions League şi să vândă jucători.

De exemplu, Erling Haaland a fost cumpărat de Borussia Dortmund de la RB Salzburg, la fel s-a întâmplat şi cu Karim Adeyemi. În ultimii patru ani, RB Salzburg a vândut jucători pe foarte mulţi bani: 114 milioane de euro (2019/2020), 36 de milioane de euro (2020/2021), 67 de milioane de euro (2021/2022), 92,5 milioane de euro (2022/2023).

În prezent, în lotul lui RB Salzburg, se află doi jucători care pot fi vânduţi pe sume foarte importante de bani, Benjamin Sesko (19 ani, cotat la 20 de milioane de euro) şi Noah Okafor (22 de ani, 18 milioane de euro).

Afla mai multe despre: rapiddan sucurb salzburg 

viewscnt
Articole similare