Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moment special în cariera fotbalistului finlandez de origine română, care a fost la un pas de un transfer la Steaua

Moment special în cariera fotbalistului finlandez de origine română, care a fost la un pas de un transfer la Steaua
Comentarii

În 2011, Tomi Petrescu a fost la un pas de un transfer la FCSB, pe atunci Steaua Bucureşti. Între timp, cariera fotbalistului finlandez cu origini române a cunoscut o pantă descdendentă.

S-a născut la Juyvaskyla în Finlanda, pe 24 iulie 1986. Tomi Christian Petrescu este un fotbalist de origine finlandeză al carui tată are origini române.

A fost cerut cu insistenţă la un moment dat de Anghel Iordănescu la prima reprezentativă, într-un moment în care Tomi ajunsese în Anglia, la Leicester. "Vreau să evoluez în viitor pentru Finlanda. Sunt finlandez, iar România este a doua mea ţara favorită. De fapt, nici măcar nu am fost vreodată în România", declara atunci Tomi Petrescu pentru "Sky sports".

Câţiva ani mai târziu, finlandezul a debutat în naţionala Finlandei şi a fost în discuţii cu Steaua Bucureşti, iar mai târziu cu Concordia Chiajna, unde a fost dorit de Ilie Stan.

A ajuns în România în cele din urmă în august 2013 când a semnat cu Politehnia Iaşi pentru care a jucat doar 5 meciuri. Cea mai bună perioadă a carierei sale a fost între 2007 şi 2010, când Petrescu a marcat 15 goluri pentru Tampere United. Ulterior a mai jucat la Ascoli, Panthrakikos, FC Honka, FC Haka, Ilves şi JJK, echipa oraşului său natal.

De la JJK Jyvaskyla s-a şi retras Tomi Petrescu. Pe 1 ianuarie 2019 când i-a expirat contractul cu gruparea finlandeză, fostul fotbalist de la Leicester a agăţat ghetele în cui.

În spatele său lasă o carieră mai puţin spectaculoasă decât se aştepta. A câştigat 5 trofee la nivel intern în Finlanda şi a bifat câteva meciuri în afara ţării, fără prea mare impact. 

Afla mai multe despre: tomi petrescufcsbsteauaretragere 

viewscnt
Articole similare