Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momente istorice în Ligue 1. Messi şi Mbappe au făcut SHOW cu Marseille şi au stabilit noi borne impresionante

Momente istorice în Ligue 1. Messi şi Mbappe au făcut SHOW cu Marseille şi au stabilit noi borne impresionante

Lionel Messi

Comentarii

Superstarul argentinian Lionel Messi a atins borna de 700 de goluri marcate la nivel de club, duminică seara, cu ocazia meciului câştigat în deplasare de echipa sa, Paris Saint-Germain, pe terenul lui Olympique Marseille (scor 3-0), în Ligue 1.

Messi, campion mondial cu selecţionata Argentinei la finalul anului trecut, a marcat în minutul 29 al meciului de pe Stade Velodrome, în care francezul Kylian Mbappe a reuşit o "dublă" ('25, '55) .

De altfel, francezul a ajuns la un total de 200 de goluri înscrise pentru PSG, devenind golgheterul all-time al clubului parizian, la egalitate cu uruguayanul Edinson Cavanii, ambii cu 200 de goluri.

Potrivit Federaţiei internaţionale de istorie şi statistică a fotbalului (IFFHS), Messi este al doilea jucător din istorie care a marcat 700 de goluri la nivel de club, după portughezul Cristiano Ronaldo (709).

În vârstă de 35 de ani, fotbalistul argentinian a înscris 672 de goluri în 778 de meciuri disputate pentru fosta sa echipă, FC Barcelona, la care a evoluat timp de 17 sezoane, de la începutul carierei sale şi până în vara anului 2021, când a semnat cu PSG, grupare pentru care a reuşit până în prezent 28 de goluri în 62 de partide.

Lionel Messi a marcat, totodată, 98 de goluri în 172 de meciuri disputate în tricoul selecţionatei Argentinei.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare