Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul anului în Olanda. Tunel de onoare pentru un fotbalist bolnav de cancer, care a fost trimis pe teren în minutul 89. VIDEO

Momentul anului în Olanda. Tunel de onoare pentru un fotbalist bolnav de cancer, care a fost trimis pe teren în minutul 89. VIDEO

Diverse

Comentarii

Joi seara, a avut loc un moment superb la meciul dintre Ajax Amsterdam şi clubul micuţ Excelsion Maassluis din Cupa Olandei.

La scorul de 9-0, în minutul 89, Devin Plank, fotbalist de 20 de ani, care se luptă cu cancerul a fost introdus pe teren. Fotbalistul s-a luptat timp de un an de zile cu o tumoră malignă, iar acum, el s-a întors pe teren chiar împotriva lui Ajax. 

Jucătorii celor două cluburi au format un culoar la mijlocul terenului şi l-au aplaudat pe Devin Plank, alături de alte mii de supoteri care au fost prezenţi la meci. În acest moment, Plank încă face chimioterapie, iar tumora lui este ţinută sub control. 

În urmă cu un an, el a acuzat probleme la tibie şi i-a fost depistată o tumoră canceroasă la peroneu, fiind nevoie de o intervenţie chirurgicală rapidă. Medicii i-au permis fotbalistul să intre pe teren. El nu a fost suspus la efort, gestul fiind simbolic. 

Ce a declarat Devin Plank după meci

”Mă bucur că am intrat după atâta vreme. A fost un moment foarte frumos. Antrenorul făcuse deja patru înlocuiri şi mă gândeam: `voi ma intra?`. Din fericire, am primit această şansă. Acum nu îmi dau seama pe deplin, cred că abia mâine voi înţelege. Acum, încă mai am în corp tensiunea pozitivă a competiţiei”, a declarat Devin Plank, pentru ESPN. 

Afla mai multe despre: fotbal-olanda-ajax 

viewscnt
Articole similare