You are here:

Momentul în care Becali n-a mai ţinut cont de absolut nimic: ”Suntem în prăpastie. Îl dau afară” L-a umilit în timpul meciului

Momentul în care Becali n-a mai ţinut cont de absolut nimic: ”Suntem în prăpastie. Îl dau afară” L-a umilit în timpul meciului

FCSB

Comentarii

Invitat în această săptămână la TOP INTERVIU, Gică Hagi a vorbit despre începuturile sale în lumea fotbalistică. Detalii neştiute din perioada în care era jucător şi multe poveşti interesante care îl au pe tehnicianul Viitorului în rol principal au ieşit la iveală.

Sezonul 2007/2008 trebuia să fie unul de excepţie pentru Steaua. Becali îl aducea pe Hagi antrenor, după mai multe nopţi lungi de negocieri, iar roş-albaştrii visau la un nou titlu şi la grupele Ligii Campionilor.

Problemele însă au apărut mai devreme decât se aştepta cineva. În cantonamentul din vară, enervaţi de modul în care Hagi lucrează, ”greii” vestiarului au cerut o şedinţă cu Becali. Latifundiarul i-a luat apărarea lui Hagi, ba chiar mai mult a şi venit în stagiul de pregătire pentru a detensiona atmosfera.

Steaua lui Hagi a reuşit accederea în grupele Ligii Campionilor, după ce a trecut de BATE Borisov şi Zaglebie Lubin în preliminarii, dar prestaţiile de la ”masa bogaţilor” aveau să fie modeste. Într-o grupă cu Sevilla, Arsenal şi Slavia Praga, steliştii aveau să obţină un singur punct.

Nemulţumit de faptul că Hagi nu-i ascultă ordinele, Becali a început să-şi atace naşul şi antrenorul în presă. Şi nu s-a oprit doar la atât. Finanţatorul de atunci al Stelei l-a umilit pe Hagi în faţa tuturor. ”Steaua e în prăpastie, suntem terminaţi. Am crezut că Hagi e mare antrenor, dar nu e aşa. Îl dau afară, ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Nu mă mai interesează nimic”, a spus Becali, către cei din club, în momentul în care ”Regele” îi ignorase sfaturile.

La acea vreme, Becali nu dorea să mai apară în echipă atacantul Dorel Zaharia şi insista pentru titularizarea lui Surdu şi Bădoi.

Presiunea patronului l-a făcut pe Hagi să demisioneze. Cu lacrimi în ochi, Gică a ţinut o conferinţă de presă emoţionantă la stadionul Ghencea. ”Omul pe care eu l-am adus pe porţile stadionului ăsta mi-a luat mintea, personalitatea, autoritatea, demnitatea. Când câştigam, câştigam pentru că se băgase el. Când pierdeam, pierdeam pentru că greşeam eu. Nu am luat niciun ban şi nici nu vreau niciun ban. Banii pe care trebuie să-i iau vreau să-i dea la copii şi juniori.

Am primit un telefon din lojă. Mi s-a spus să bag un jucător. Am rămas mut”, au fost câteva dintre cuvintele lui Hagi, din 2007.

Tu ţi-ai luat pachetul Telekom Sport+? Iată ce meciuri poţi vedea azi, ÎN DIRECT, la Telekom Sport 1 şi Telekom Sport 2

Afla mai multe despre: steauahagibecali 

viewscnt
Articole similare