adplus-dvertising
You are here:

Momentul în care Deschamps a răbufnit: "Aveţi numărul lui de telefon?". Francezii fac plângere la FIFA după meciul cu Tunisia

Momentul în care Deschamps a răbufnit: "Aveţi numărul lui de telefon?". Francezii fac plângere la FIFA după meciul cu Tunisia

Cupa Mondială

Comentarii

Confuzia generată de golul Franţei, anulat de VAR, în finalul meciului cu Tunisia (scor 0-1), miercuri, la Doha, i-a determinat pe oficialii campioanei mondiale să pregătească o plângere oficială în atenţia FIFA.

Conduşi din minutul 68 prin golul marcat de tunisianul Wahbi Khazri, francezii au egalat, după o ultimă centrare a lui Aurelien Tchouameni, prin Antoine Griezamann, care a trimis balonul în plasă, după o respingere a lui Montassar Talbi, în minutul 90+8.

După ce jocul a fost reluat şi arbitrul neozeelandez Matthew Conger chiar a fluierat încheierea partidei, arbitrajul video a intervenit finalul întâlnirii şi, după vizionare, l-a făcut pe central să semnaleze o poziţie de offside la jucătorul lui Atletico Madrid, în momentul centrării lui Tchouameni.

Jocul s-a reluat câteva secunde, înainte de un alt fluier final, la scorul de 1-0.

"Pregătim o plângere în urma golului lui Antoine Griezmann, refuzat în mod greşit, din punctul nostru de vedere. Această plângere trebuie trimisă la FIFA în termen de 24 de ore de la încheierea meciului", a precizat Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

Selecţionerul Les Bleus, Didier Deschamps, îşi exprimase deja îndoielile cu privire la validitatea acestui gol.

"Aştept un răspuns cu privire la regulament. Al doilea aspect este că arbitrul a fluierat reluarea jocului după golul nostru şi finalul meciului. Are dreptul să revină asupra deciziei? Nu sunt sigur. M-am dus să-l văd. Aştept răspunsul. Nu aveţi numărul domnului Pierluigi Collina (n.r. şeful arbitrilor FIFA)?", a precizat Deschamps la conferinţa de presă susţinută după încheierea meciului.

Potrivit protocolului de asistenţă video consultat de AFP, "dacă jocul s-a reluat după ce a fost oprit, arbitrul nu poate efectua o analiză decât în cazul unei identităţi eronate sau în cazul unei infracţiuni susceptibile de eliminare, precum comportament violent, scuipat, muşcătură şi/sau cuvinte sau acte vătămătoare, nepoliticoase sau jignitoare".

La sfârşitul lunii octombrie, în Liga Campionilor, o situaţie similară a apărut la meciul dintre Atletico Madrid şi Bayer Leverkusen (2-2). După ce a fluierat finalul meciului, arbitrul francez Clement Turpin a fost rechemat de asistenţa video şi a acordat un penalty pentru spanioli.

viewscnt
Articole similare