Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motiv absurd! Un oligarh pedepsit explică de ce Putin ar fi aprobat violenţele armatei ruse în Ucraina: "Asta aştepta"

Motiv absurd! Un oligarh pedepsit explică de ce Putin ar fi aprobat violenţele armatei ruse în Ucraina: "Asta aştepta"

Diverse

Comentarii

Cel mai bogat rus din anul 2003, Mikhail Khodorkovsky, oligarhul exilat de Kremlin, dezvăluie aşteptările lui Vladimir Putin de la începutul invaziei în Ucraina şi oferă un posibil motiv al violenţelor asupra populaţiei civile.

Mikhail Khodorkovsky locuieşte în Londra şi lansează, constant, critici publice împotriva şefului statului rus. El a acuzat că a fost închis politic şi a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală. 

Într-un interviu acordat CNN, Mikhail Khodorkovsky susţine că Vladimir Putin a aprobat violenţele din partea armatei, întrucât se aştepta să atragă susţinerea populaţiei civile din Ucraina. 

„La început ceea ce a vrut a fost să schimbe puterea de la Kiev, să pună un guvern-marionetă şi se aştepta ca acest lucru să fie întâmpinat cu flori aruncate în stradă de oameni. 

Când acest lucru nu s-a întâmplat, a luat-o razna. Faptul că oamenii din Harkov nu l-au întâlnit cu flori nu doar l-a enervat, chiar cred că l-a înnebunit. De aceea a început să bombardeze Harkov şi Kiev. 

Cine e Mikhail Khodorkovsky

Afaceristul a fost preşedintele companiei petroliere Yukos, care l-a transformat în cel mai bogat om din Rusia în 2003, cu o avere estimată la 15 miliarde de dolari.

Ulterior, el a fost condamnat de instanţă la nouă ani de închisoare pentru fraudă şi evaziune fiscală. Putin a ordonat eliberarea şi graţierea lui opt ani mai târziu. Cu toate acestea, Khodorkovsky declară că pedeapsa sa a fost luată politic, deoarece unul dintre miniştrii lui Putin a ordonat arestarea din cauza finanţării sale a partidului de opoziţie, potrivit oligarhului.

Vitali Kliciko, primarul Kievului, despre uciderile civililor din Bucea şi Irpin

Vitali Kliciko, primarul Kievului, campionul din box, a comparat uciderile civililor din Irpin şi Bucea, în apropierea capitalei ucrainene, cu scene desprinse dintr-un film de groază. ”Ce vedem acum în Irpin şi Bucea sunt scene de groază, iar agresorul trebuie să plătească pentru asta. Să plătească un preţ mare pentru viaţa a mii de ucraineni”, a mai precizat oficialul ucrainean, potrivit BBC.

”Lucrurile pe care le vedem acum în Irpin şi Bucea – sunt scene de groază. Din păcate, nu sunt desprinse din filme”, a spus Klicko, potrivit EVN, relatează BBC.

”Aceasta este realitatea. Este o realitate îngrozitoare când vedem civili cu mâinile legate la spate”, a continuat el.

”Nu înţeleg nicio persoană care ar putea face asta. Dar sunt convins că aceleaşi scene sunt numeroase în multe alte oraşe ucrainene”, a mai spus el.

”Agresorul trebuie să plătească pentru asta. Să plătească un preţ mare pentru viaţa a mii de ucraineni”, a subliniat oficialul ucrainean.

”Nu vom ierta ce au făcut oraşelor noastre şi locuitorilor noştri”.

Afla mai multe despre: mikhail khodorkovsky 

viewscnt
Articole similare