You are here:

Motivul pentru care Florin Niţă a fost lăsat pe banca de rezerve. Mircea Lucescu însuşi a explicat totul

Motivul pentru care Florin Niţă a fost lăsat pe banca de rezerve. Mircea Lucescu însuşi a explicat totul

Echipa națională

Comentarii

Florin Niţă a fost lăsat pe banca de rezerve în duelul cu Lituania, câştigat de România, scor 3-1.

Mircea Lucescu a explicat de ce l-a ales pe Târnovanu în locul lui Florin Niţă

În locul titularului de drept a apărut Ştefan Târnovanu, goalkeeper-ul celor de la FCSB. Decizia a fost una surprinzătoare, mai ales că schimbarea portarului a fost singura modificare operată de selecţionerul Mircea Lucescu faţă de meciul cu Kosovo.

Explicaţia a venit însă chiar de la selecţionerul echipei naţionale, care a prezentat foarte clar motivele pentru care l-a ales pe Târnovanu în detrimentul lui Florin Niţă.

„Am schimbat portarul pentru că totuşi Niţă are 37 de ani şi niciodată nu se ştie ce se întâmplă în Arabia Saudită unde e el acum. Sunt foarte mulţumit de Niţă şi de comportamentul său, am vorbit cu el înainte. Avem nevoie să ne gândim şi în perspectivă ce se va întâmpla.

Nu ştim care este situaţia lui Moldovan, aşteptăm şi acolo. Târnovanu joacă la o echipă care este în cupele europene, joacă pe stadionul Steaua, este un stadion pe care îl cunoaşte. Erau multe aspecte care m-au determinat să-l titularizez.

Se punea problema cu jucătorii ăştia lituanieni de 1.90-1.94 de un portar cu braţele lungi care să poată să iasă şi să ajute apărarea. La nivelul ăsta al taliei, ei au fost net superiori. Aveam argumente, nu iau decizii întâmplătoare. Eu nu am mult timp şi dacă se întâmplă ceva cu Niţă ce fac?”, a declarat Lucescu, potrivit Fanatik.

Afla mai multe despre: echipa nationalaflorin nitasuperliga 

viewscnt
Articole similare