You are here:

Motivul pentru care Halep a fost trimisă pe terenul 18. Organizatorii turneului de la Roland Garros au făcut anunţul

Motivul pentru care Halep a fost trimisă pe terenul 18. Organizatorii turneului de la Roland Garros au făcut anunţul

Tenis

Comentarii

Remy Azemar, arbitru principal al turneului de la Roland Garros, a explicat în presa franceză motivele care au făcut ca Simona Halep să joace meciul din turul trei pe terenul 18. Această decizie a uimit lumea tenisului, chiar dacă arena este recent construită.

Oficialul francez a precizat că atunci când se stabileşte programul se ţine cont de mai multe lucruri. Nu contează dorinţa jucătorilor de a juca pe un anumit teren, ci cerinţele televiziunilor care transmit competiţia, rezultatele avute de jucătorii care se întâlnesc, interesul publicului, dar şi cel al Federaţiei Franceze de Tenis.

Remy Azemar recunoaşte că terenul pe care a avut loc meciul Simona Halep - Andrea Petkovic este unul secundar, dar punctează că arena este una nouă, modernă şi capabilă să găzduiască partide de o asemenea importanţă. Totuşi, el a recunoscut că Rafael Nadal nu va fi nevoit vreodată să joace acolo, pentru că arena este prea mică.

Jocul Simonei Halep nu a fost influenţat de terenul pe care a jucat contra germanei Andrea Petkovic, iar liderul mondial s-a impus clar, scor 7-5, 6-0, şi s-a calificat în optimi. Următoarea adversară va fi belgianca Elise Mertens, a 16-a favorită.

Afla mai multe despre: halepterenul 18roland garros 

viewscnt
Articole similare