You are here:

Motivul real din spatele neconvocării lui Dennis Man, explicat chiar de Mirel Rădoi

Motivul real din spatele neconvocării lui Dennis Man, explicat chiar de Mirel Rădoi

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Mirel Rădoi a explicat motivul pentru care nu l-a convocat pe Dennis Man la echipa naţională pentru partidele din Liga Naţiunilor contra Irlandei de Nord şi Austriei.

Rădoi a preferat să îl lase pe Man să evolueze pentru naţionala de tineret, deoarece cel puţin pentru meciul cu Irlanda de Nord ia în calcul să folosească un sistem de joc fără extreme sau mijlocaşi laterali, poziţiile pe care evoluează cel mai des starul FCSB-ului.

”Nu neapărat că nu e pregătit în acest moment. Eu am lucrat cu el, am trăit clipe de bucurie cu el. Este un jucător care s-a devotat echipei naţionale de tineret, care s-a sacrificat.

Eu cred că în acest moment planul de joc pe care îl avem la fel, va trebui să găsesc o cale să spun de ce, dar nu pot să-mi exprim toate gândurile...pentru prima partidă (n.r.- meciul cu Irlanda de Nord) luăm în calcul un sistem de joc în care extremele sau mijlocaşii laterali nu intră în calcul. Şi atunci ar fi fost o situaţie foarte ciudată. S-ar fi putut întâmpla ca Dennis Man sau oricare alt jucător să fie prezenţi la naţionala de seniori, să nu evolueze la noi şi în momentul acela va avea şi naţionala de tineret de pierdut. El fiind liderul acelei generaţii în acest moment cred că e important pentru el să aibă continuitate. Asta nu înseamnă că pe viitor nu va face parte din grupul nostru. Asta nu înseamnă că el nu are valoare de naţionala de seniori.”, a declarat selecţionerul Mirel Rădoi.

Dennis Man traversează o formă excelentă la FCSB. Internaţionalul român în vârstă de 22 de ani a reuşit un gol şi trei pase decisive pentru roş-albaştri în toate cele trei partide oficiale disputate de aceştia de la începutul noului sezon.

România – Irlanda de Nord se joacă vineri de la 21:45. Austria – România se dispută luni, 7 septembrie, de la aceeaşi oră.
Tricolorii mici vor întâlni selecţionatele Finlandei şi Maltei vineri, de la ora 19:00, respectiv joi pe 8 septembrie, de la aceeaşi oră.  

Afla mai multe despre: mirel radoidennis man 

viewscnt
Articole similare