Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Multă lume a spus că aţi fost numit politic” Ce replică ironică a dat Edi Iordănescu: ”Am fost susţinut de americani” :)

”Multă lume a spus că aţi fost numit politic” Ce replică ironică a dat Edi Iordănescu: ”Am fost susţinut de americani” :)

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu, 43 de ani, a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

”Multă lume a spus că aţi fost numit politic” Ce replică ironică a dat Edi Iordănescu: ”Am fost susţinut de americani” :)

La conferinţa de prezentare a lui Edi Iordănescu, noul selecţioner a răspuns celor care consideră numirea lui pe banca primei reprezentative una politică.

Mai multe voci, printre care şi Cornel Dinu, au spus că numirea lui Edi Iordănescu este una politică. Selecţionerul a oferit un răspuns. 

„Am fost susţinut de americani (n.r. - râde). E bine că aţi deschis subiectul. De când sunt activ în fotbal, de mai bine de 12 ani, am fost implicat în mai multe proiecte. Am antrenat în mod constant. Puterea politică a fost schimbată de mai bine de 20 de ani în perioada asta. 

Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine. Cine spune asta îmi aduce un afront important, pentru munca mea, pentru sacrificiile făcute. O să constataţi că toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus. 

Niciodată nu am lăsat-o mai jos. Cred că cine susţine acest lucru este lipsit de o logică elementară sau e rău intenţionat. În fotbal nu poţi să păcăleşti”, a declarat Iordănescu la conferinţa de presă.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB.

El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj.

Iordănescu îl înlocuieşte pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021.

Noul selecţioner va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naţionala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

De ce a picat varianta Ladislau Boloni la naţională? Răzvan Burleanu a dat totul din casă: ”Nu au fost probleme de natură financiară”

 

Afla mai multe despre: nationala romanieiedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare