Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutarea carierei pentru Dan Petrescu? Românul dorit pe banca fostei campioane a Italiei

Mutarea carierei pentru Dan Petrescu? Românul dorit pe banca fostei campioane a Italiei

Fotbal

Comentarii

Soarta antrenorului de la Fiorentina, Giuseppe Iachini, atârnă într-un fir de aţă după începutul slab de sezone pentru formaţia "Viola". Conform presei din Italia, conducerere echipei caută deja un înlocuitor, gata să preia din mers "frâiele".

Fiorentina a înregistrat doar două victorii în primele şase runde şi acele acasă, la limită, 3-2 cu Udinese şi 1-0 cu Torino. În deplasare, Fiorentina a încasat în medie peste 2 goluri pe meci, smulgând in extremis un punct de pe terenul nou-promovatei Spezia.

Publicaţia "La Nazione" a analizat în detaliu situaţia de la Firenze şi anunţă că Giuseppe Iachini nu va mai fi antrenorul Fiorentinei dacă nu va reuşi să schimbe ceva rapid. Primul pe lista conducerii ar fi Vincenzo Montella, fost antrenor la FIorentina .

Jucătorii Fiorentinei sunt debusolaţi de alegerile de moment făcute de Iachini şi de modul în care schimbă strategiile după bunul plac, fără a se consulta cu jucătorii. Astfel, şansele ca Iachini să mai rămână la Fiorentina scad pe zi ce trece.

Site-ul fanilor lui Fiorentina, "ViolaNews", a anunţat că în cărţi pentru a-l înlocui pe Iachini mai sunt Alberto Aquilani de la Primavera, Maurizio Sarri care nu şi-a încheiat total socotelile cu Juventus Torini, Cesare Prandelli, Walter Mazzari sau Davide Ballardini.

Cu toate acestea, surpriza vine din partea fanilor lui Fiorentina, care l-au adăugat pe listă şi pe antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, pe care îl consideră un antrenor de succes.

"Sarri este numărul 1. Alegere mai bună decât el este imposibilă. Mazzari este un exemplu practic, dar nu veţi vedea un joc bun. L-am pus pe listă şi pe Dan Petrescu. Acest nume nu trebuie ignorat. Urmăresc fotbalul românesc de ani de zile şi are un aer de mare antrenor. A câştigat campionatul în România cu necunoscuta Unirea Urziceni, apoi promovează cu Kuban Krasnodar în prima ligă a Rusiei, chiar dacă nu era favorit. Apoi, a câştigat Cupa României cu un grup de rezerve, la ASA Târgu Mureş. În cele din urm, trei campionate cu CFR Cluj pe care a transformat-o dintr-o echipă normală într-una imbatabilă, învingând de asemenea pe Lazio în Europa League, artătând ca o echipă compactă, ordonată, practică. Trebuie să alegem de aici: Sarri, Mazzari sau Petrescu", a scris unul dintre fani.

Dan Petrescu nu se află în cele mai bune relaţii cu patronajul celor de la CFR Cluj şi, dincolo de dezminţirile făcute înaintea partidei cu AS Roma din Europa League, sunt şanse foarte mari ca Dan Petrescu să părăsească echipa în viitorul apropiat.

În cariera sa, Dan Petrescu a antrenat la Sportul Studenţesc, Rapid Bucureşti, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, DInamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureş, Jiangsu Suning, Al-Nasr, Guizhou Hengfeng şi CFR Cluj.

Patru titluri a câştigat în Liga 1, în 2008/2009 cu Unirea Urziceni, şi în 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020 cu CFR Cluj, fiind desemnat de trei ori cel mai bun antrenor român al anului.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare