Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"N-am mai văzut o maşină atât de rapidă". Reacţia lui Hamilton după triumful echipei Red Bull în Marele Premiu al Arabiei Saudite

"N-am mai văzut o maşină atât de rapidă". Reacţia lui Hamilton după triumful echipei Red Bull în Marele Premiu al Arabiei Saudite

Formula 1

Comentarii

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), deţinătorul recordului de victorii în Campionatul Mondial de Formula 1, a declarat, la finalul Marelui Premiu al Arabiei Saudite, că nu a văzut niciodată un monopost atât de rapid precum cel al olandezului Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton a fost depăşit de Verstappen, campionul mondial entitre, care s-a clasat pe locul secund în Grand Prix-ul saudit, câştigat de coechipierul său mexican Sergio Perez, după ce pilotul batav a luat startul de pe poziţia a 15-a.

Aceasta a fost a doua dublă reuşită de Red Bull în două curse din acest sezon şi singurul punct care l-au ratat până acum a fost bonusul pentru cel mai rapid tur în Bahrain.

"Cu siguranţă, nu am văzut o maşină mai rapidă până acum. Când noi eram rapizi, nu eram chiar atât de rapizi. Cred că e cea mai rapidă maşină pe care am văzut-o, mai ales comparativ cu restul. Nu ştiu cum sau de ce, dar a trecut pe lângă mine cu o viteză serioasă. Nici măcar nu m-am obosit să-l blochez, pentru că era o diferenţă imensă de viteză", le-a declarat Hamilton reporterilor după cursa de la Jeddah, în care s-a clasat pe locul al cincilea.

Coechipierul lui Hamilton, George Russell, clasat pe locul al patrulea în Arabia Saudită, a spus încă din Bahrain că monoposturile Red Bull ar putea câştiga fiecare cursă din acest sezon.

"Trebuie să dăm credit pentru ceea ce au făcut cei de la Red Bull. Ecartul pe care îl au faţă de restul plutonului cred că este cel mai mare pe care l-am văzut după Mercedes în 2014. Este un decalaj serios, serios şi cred că toată lumea trebuie să lucreze în continuare mai mult pentru a înţelege cum poate fi acoperit acest decalaj. Dar ştim că nu am luat deciziile corecte în iarnă şi cred că putem recâştiga o parte din acea performanţă mai repede decât am face-o în mod normal. Deci, nu este totul pierdut", a subliniat pilotul britanic.

Mercedes a câştigat opt titluri consecutive la constructori, începând din 2014, înainte ca Red Bull să-i detroneze pe germani anul trecut.

Lewis Hamilton, care şi-a făcut debutul în Formula 1 sub culorile echipei McLaren, în 2017, a câştigat şase dintre cele şapte titluri din palmaresul său alături de Mercedes.

Afla mai multe despre: mercedes 

viewscnt
Articole similare