Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nadia Comăneci, 60 de ani! Gimnastele de la Dinamo, în ţinuta cu care "Zeiţa de la Montreal" a luat nota 10 în 1976. Mesaje speciale din sport | FOTO şi VIDEO

Nadia Comăneci, 60 de ani! Gimnastele de la Dinamo, în ţinuta cu care "Zeiţa de la Montreal" a luat nota 10 în 1976. Mesaje speciale din sport | FOTO şi VIDEOgalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Nadia Comăneci, "Zeiţa de la Montreal", românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind primul 10 perfect, a împlinit, vineri, 60 de ani.

Mesaje speciale pentru Nadia Comăneci

În colaborare cu Federaţia Română de Gimnastică, micuţele gimnaste de la Dinamo s-au îmbrăcat identic cu ţinuta purtată de Nadia Comăneci la Montreal, în 1976, când a fost notată cu nota 10. Alături le-au fost antrenorii Lăcrămioara Moldovan şi Cristi Moldovan.

Anamaria Popescu, de la campioană la campioană

Anamaria Popescu a scris cu vârful spadei un mesaj special pentru Nadia Comăneci.

Daniel Niculae şi Gabriel Torje, mesaj special

Cariera Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a  concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce  Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro. Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

Totul despre cariera Nadiei Comăneci!

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: nadia comanecizi de nastere nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare