Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nadia Comăneci s-a confruntat cu tornade devastatoare: "Am intrat în adăpost"

Nadia Comăneci s-a confruntat cu tornade devastatoare: "Am intrat în adăpost"

Sporturi

Comentarii

Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, trăieşte împreună cu familia ei, în oraşul Norman, din Oklahoma.

O zonă care se confruntă anual cu tornade. 

Tornadele îşi fac de cap, producând pagube uriaşe, atât materiale, cât şi umane. Fiecare casă din zona Oklahoma este prevăzută cu câte un adăpost special construit, contra tornadelor.

Nadia a povestit în exclusivitate pentru Orange Sport că, de când se află în Oklahoma, de două ori a evitat pericolele ameninţătoare provocate de tornade.

"Îmi aduc aminte că într-un an am prins o astfel de tornadă pe şosea. Norocul meu a fost că mai aveam puţin de mers până la un pod. Aşa că m-am adăpostit acolo. A doua oară, ţin minte că eram chiar în timpul unui eveniment legat de Hall of Fame. I-am anunţat pe toţi invitaţii că trebuie să coborâm imediat în adăpost. Nimeni nu a păţit nimic, dar spaima trasă a fost destul mare", a dezvăluit Nadia Comăneci.

În 1999, Oklahoma s-a confruntat cu sute de tornade

Potrivit datelor culese de pe internet, între 2 şi 8 mai 1999, a avut loc o tornadă mare în estul Statelor Unite, precum şi în sudul Canadei .

În timpul acestui eveniment de o săptămână, 152 de tornade au aterizat în aceste zone. Cele mai dramatice evenimente s-au desfăşurat în după-amiaza zilei de 3 mai până la dimineaţa devreme a zilei de 4 mai, când au avut loc mai mult de jumătate din aceste furtuni.

Cea mai notabilă dintre acestea a fost tornada F5 Bridge Creek–Moore, care a devastat oraşul Oklahoma şi comunităţile suburbane.

Tornada a ucis 36 de persoane şi a rănit alţi 583; pierderile s-au ridicat la 1 miliard de dolari.

Din aceste motive, focarul este cunoscut în Oklahoma ca focarul de pe 3 mai sau focarul de tornadă din Oklahoma din 1999.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare