Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Napoli merge perfect în Italia. Liderul din Serie A, aproape de o bornă impresionantă. Ce record poate stabili echipa lui Spalletti

Napoli merge perfect în Italia. Liderul din Serie A, aproape de o bornă impresionantă. Ce record poate stabili echipa lui Spalletti

Serie A

Comentarii

Napoli a învins-o la limită pe Roma, 1-0, in etapa a 11-a din Serie A, şi îşi continuă parcursul de vis din acest debut de sezon. Nigerianul Victor Osimhen a marcat unicul gol al partidei, în minutul 80, cu un şut superb, după o greşeală a lui Chris Smalling. Napoli se află pe primul loc în Serie A, cu 29 de puncte, cu trei mai multe faţă de ocupanta locului 2, Milan. Roma lui Mourinho rămâne doar pe locul 5, la 7 puncte distanţă de napoletani.

Napoli, aproape de un record istoric

Victoria de pe Olimpico a fost cea de-a 11-a consecutivă, în toate competiţiile, pentru trupa lui Luciano Spaletti. Gruparea din sudul Italiei a mai reuşit doar de două ori sa obţină această performanţă, în sezonul 1929-1930, respectiv 2017-2018. În cazul în care, miercuri, Napoli o va învinge pe Rangers, va reuşi pentru prima dată să lege 12 victorii consecutive, premieră în istoria de 96 de ani a clubului.

"Osimhen va fi extraordinar, cand îşi va gestiona emoţiile"

La conferinţa de presă de după partidă, Luciano Spaletti a vorbit la superlativ despre Osimhen, autorul reuşitei decisive din meciul cu AS Roma.

"Osimhen are aceste schimbări de direcţie in alergare, pe care doar el le poate produce. Cand îşi va gestiona emoţiile, va fi un jucător extraordinar. Câteodată vrea să facă totul de unul singur. Atacă mingea şi poarta, fără să realizeze unde îi sunt coechipierii. Este un atacant puternic, foarte important pentru echipa noastră.  De asemenea, jocul lui aerian este printre cele mai bune pe care le-am văzut vreodată" , a declarat antrenorul lui Napoli.

Întrebat şi ce planuri are, tehnicianul in vârstă de 63 de ani a răspuns zâmbind: "În buzunar am telefonul, aparatul pentru microfon, un stilou şi o foaie pe care am scris două lucruri".

Luciano Spaletti nu a reuşit să câştige niciun titlu în Serie A. Deşi a debutat pe prima scenă a fotbalului italian ca antrenor pe banca lui Empoli, în 1997, Spaletti nu a reuşit să caştige în Italia decat o Cupă si o Supercupă, cu Roma, în 2007. Cu gruparea capitolină a obţinut şi cele mai bune clasări in campionatul intern, de patru ori locul 2, ultima dată in 2017.

Napoli, PSG şi Real Madrid, singurele echipe neînvinse din campionatele de top

Nu doar Napoli a rămas neînvinsă în actualul sezon, după ultimul meci. Real Madrid si Paris Saint-Germain şi-au consolidat şi ele poziţia de lider în campionatele interne, dupa triumfurile din partidele cu FC Sevilla, respectiv cu AJ Ajaccio. Cu toate acestea, tot italienii par cei mai autoritari, reuşind nu mai puţin de 18 goluri în ultimele 5 partide din toate competiţiile, faţă de 11 reuşite de madrileni, respectiv doar 6 de parizieni.

Pentru Napoli urmează meciul cu Rangers, din Champions League, miercuri, la ora 22:00. Napoletanii sunt deja calificaţi, dar luptă pentru victoria ce le-ar asigura in mare măsură primul loc in grupă, implicit o tragere la sorţi mai favorabilă pentru optimile de finală. De partea cealaltă, echipa lui Ianis Hagi este pe ultimul loc, fără a avea vreun punct şi cu şanse minime de calificare.

Afla mai multe despre: napoli 

viewscnt
Articole similare