Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala de handbal feminin a României, învinsă de campioana mondială Olanda la debutul în grupa C a Campionatului European! Reacţia Cristinei Neagu

Naţionala de handbal feminin a României, învinsă de campioana mondială Olanda la debutul în grupa C a Campionatului European! Reacţia Cristinei Neagu

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă, la Skopje, de campioana mondială Olanda, scor 29-28 (14-12), în primul meci din grupa C a Campionatului European. Următorul meci, luni, cu campioana olimpică Franţa.

Pentru România au marcat Pintea 5 goluri, Grozav 5, Buceschi 5, Badea 4, Neagu 3, Seraficeanu 3, Dindiligan 2,Tănăsie 1, iar de la Olanda s-au remarcat Van der Heijden 7 şi Malestein 6 reuşite, după un meci cu o evoluţie curajoasă a tricolorelor, dublată de intervenţii salutare ale portarilor Dumanska, Hosu şi Ciucă.

În cealaltă partidă din grupa C, Franţa - Macedonia de Nord 24-14. Şi în grupa D s-au jucat primele partide, între Muntenegru - Spania 30-23 şi Polonia - Germania 23-25.

În grupele A şi B se vor juca, duminică, meciurile dintre Croaţia - Ungaria şi Elveţia - Norvegia (A), respectiv Slovenia - Suedia şi Serbia - Danemarca (B).

Pentru România urmează partidele cu campioana olimpică Franţa (7 noiembrie, 21.30) şi cu echipa gazdă Macedonia de Nord (9 noiembrie, 19.00).

Meciurile din grupele A şi B se încheie în 8 noiembrie, iar cele din grupele C şi D în 9 noiembrie, iar primele trei clasate în fiecare grupă vor avansa în grupele principale, în care se va juca între 10-16 noiembrie. De acolo, doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Naţionala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 are loc între 4 şi 20 noiembrie, la Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După partida cu Olanda, Neagu a ajuns la 267 goluri.

La ediţia CE din 2020, România s-a clasat pe locul 12. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Cum a reacţionat Cristina Neagu

”A fost un meci de luptă, aşa cum arată şi tabela de scor. Cred că am fost foarte aproape şi vreau să-mi felicit colegele, pentru că noi avem o echipă foarte tânără, cu puţină experienţă.

Însă astăzi noi am luptat nebuneşte şi cred că, pe final, puteam lua puncte. Să fiu sinceră, cred că a fost vorba şi de puţin noroc, pentru că noi am ratat, ele au marcat şi asta a fost povestea.

A fost avantaj de un gol pentru ele, dar putea, cu uşurtinţă, să fie un gol avantaj pentru noi sau să fie remiză”, a spus Cristina Neagu, după meci.

Afla mai multe despre: handbal-românia-cristina neagu 

viewscnt
Articole similare