You are here:

Naţionala de tineret, aproape de EURO 2025! Cum se califică ”tricolorii mici” la turneul final. Toate calculele înaintea meciului capital cu Elveţia

Naţionala de tineret, aproape de EURO 2025! Cum se califică ”tricolorii mici” la turneul final. Toate calculele înaintea meciului capital cu Elveţiagalerie foto

Echipa națională

Comentarii

România a obţinut o victorie crucială în economica calificării pentru EURO 2025, 6-2 cu Muntenegru, însă tricolorii au în continuare emoţii pentru prezenţa la turneul final.

România a spulberat-o pe Muntenegru, scor 6-2, şi a urcat, cel puţin pentru moment, pe primul loc în grupa E, cu 19 puncte, două mai multe decât Elveţia şi trei peste Finlanda, care se vor înfrunta în meci direct de la ora 21:00.

Tricolorii au nouă meciuri jucate, cu unul mai mult decât Elveţia şi Finlanda, echipe ce au în continuare şanse la calificare.

Cum se poate califica România U21 la EURO 2025

Aşadar, România aşteaptă cu emoţii partida dintre Elveţia şi Finlanda ce se va disputa la Lucerna. Indiferent de rezultat, calificarea se va juca în ultima etapă, acolo unde România va întâlni Elveţia în Giuleşti, iar Finlanda va juca pe teren propriu cu Muntenegru.

În proporţie de 99%, România va termina pe primele două locuri dacă va obţine cel puţin o remiză cu Elveţia, ceea ce ne-ar asigura în mare măsură calificarea, având în vedere că cele mai bune trei echipe ce au ocupat la final locul doi în grupe vor merge direct la EURO.

În nefericitul caz în care vom pierde cu Elveţia, vom fi la mâna partidei dintre Finlanda şi Muntenegru, indiferent de scorul de astăzi de la Lucerna. România ar avea nevoie ca Muntenegru să nu piardă meciul din Finlanda, ceea ce este puţin probabil, mai ales după ce i-am văzut pe ex-iugoslavi în meciul cu noi.

Partida dintre România şi Elveţia este programată marţi, de la 19:00, în Giuleşti.

(Foto FlashScore: Clasamentul grupei E, după Muntenegru - România)

Afla mai multe despre: românia u21pancumuntenegru 

viewscnt
Articole similare