You are here:

"Ne-au cronometrat". Alexandra Teslovan se laudă cu o performanţă greu de atins: "Două zile au fost de testare"

"Ne-au cronometrat". Alexandra Teslovan se laudă cu o performanţă greu de atins: "Două zile au fost de testare"

Sporturi

Comentarii

La 18 ani, Alexandra Teslovan a fost selectată alături de alţi 14 piloţi să participe la un program dedicat femeilor din motorsportul mondial. În Polonia, sportivele au dat teste fizice, psihologice şi le-au fost verificate abilităţile mecanice. Acolo, românca a demonstrat că poate schimba o roată într-un minut şi jumătate.

Ce fată rapidă! Schimbă o roată în 90 de secunde

Alexandra Teslovan a trait o experienţă inedita în tabăra de pregătire M-Sport. Timp de 4 zile, Alexandra, cea mai mica dintre participante, şi-a demonstrat calităţile de pilot.

“Am fost într-o continuă testare. M-am simţit super bine şi, chiar dacă am fost cea mai mică, mă bucur foarte mult că am legat prietenii”, a spus Alexandra Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri, pentru Sportsnet.ro

Pilotul de raliuri povesteşte şi cum au decurs cele patru zile de pregătire

„În prima zi am avut testare fizică, testare de aptitudini mecanice, am avut şi testare media unde am dat tot felul de interviuri, ne-au pus tot felul de întrebări destul de interesante. Două zile au fost de testare cu maşina pe astfalt şi macadam”, a adăugat Alexandra Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

Între testele fizice şi cele psihologice, adolescentei i-a luat un minut şi jumătate să arate că ştie să schimbe o roată!

„Ne-au cronometrat cât de rapid am schimbat o roată, cat de rapid ne băgăm în maşină şi ne legăm la centurile, adică a fost un process întreg prin care şi-au dat seama cam cât de multă experienţă avem şi cam cât de implicare suntem”, recunoaşte ea. 

Deşi în România Alexandra concurează în două campionate, cel de Raliuri şi cel de Super Rally, visul ei este altul!

„După experienţa Polonia, mi-am zis, <<vreau să concurez în străinătate>>! Visul oricărui pilot este să ajungă în Campionatul Mondial de Raliuri, dar eu m-aş bucura foarte tare să particip în cel european”, a încheiat Alexandra Teslovan, pilot în Campionatul Naţional de Raliuri.

Afla mai multe despre: alexandra teslovanalexandra teslovan motorsport 

viewscnt
Articole similare