You are here:

Neil Lennon, fericit că a ales să vină în Superligă: ”Tot fotbalul românesc este în ascensiune”

Neil Lennon, fericit că a ales să vină în Superligă: ”Tot fotbalul românesc este în ascensiune”

Rapid

Comentarii

Tehnicianul echipei Rapid, Neil Lennon, a declaratt pentru BBC Scoţia că a refuzat propuneri de la cluburi scoţiene şi că venirea sa la gruparea bucureşteană reprezintă "opţiune mult mai bună".

Lennon, primele declaraţii după venirea în Superligă

Tehnicianul echipei Rapid, Neil Lennon, a declaratt pentru BBC Scoţia că a refuzat propuneri de la cluburi scoţiene şi că venirea sa la gruparea bucureşteană reprezintă "opţiune mult mai bună".

Totul a început cu o primă discuţie, urmată de o convorbire prin Zoom cu Dan Şucu, pe care l-a întâlnit apoi la Atena, notează bbc.com.

"Am fost foarte impresionat de ceea ce a avut de spus", a declarat Lennon. "De atunci am fost la Bucureşti, am văzut stadionul şi facilităţile. Este un club care este în plină ascensiune. Tot fotbalul românesc este în ascensiune în acest moment. Echipa naţională este la Euro. Infrastructura se îmbunătăţeşte tot timpul, există antrenori buni şi o competiţie bună. Pe hârtie, te gândeşti "nu", dar în practică, atunci când te duci şi te uiţi, te gândeşti "există un potenţial uriaş”. Am făcut multe în Scoţia şi aceasta este o oportunitate de a-mi lărgi orizonturile. Mi-a plăcut mult perioada petrecută în Cipru şi sper să îmi placă şi în România".

Lennon a rezistat doar opt luni la Omonia, dar a reuşit să câştige Cupa Ciprului şi să califice echipa în faza grupelor Ligii Europa. "Mi s-au oferit contracte [în Scoţia] vara trecută şi le-am refuzat pentru că nu erau potrivite", a adăugat el. "Am simţit că pot lucra la un nivel mai bun. Aceasta este o opţiune mult mai bună".

Nord-irlandezul a dezvăluit că au existat contacte cu Aberdeen şi Hibernian, dar nu mai mult.

"Am avut o scurtă conversaţie cu Aberdeen în martie sau aprilie, dar asta e tot ce a fost", a spus el. "Cu Hibs au existat multe speculaţii, ceea ce este măgulitor. Din nou, o scurtă conversaţie, dar nu s-a materializat nimic. Este un club diferit de cel la care am lucrat. Proprietari diferiţi. M-aş fi întors? Nu ştiu. Mi-a plăcut mult perioada petrecută acolo, dar niciodată nu este la fel a doua oară. Am învăţat asta la Celtic".

"Toate cele trei cluburi din Bucureşti au o mare tradiţie", a menţionat el. "Stadionul nostru are o capacitate de 30.000 de locuri, dar când jucăm cu Steaua o facem pe stadionul naţional, care are 60.000 de locuri. Nu poţi să intri cu un baros şi să spui 'aşa am jucat la Celtic', nu aşa merg lucrurile. Trebuie să înţelegi cultura, mentalitatea, modul în care văd ei fotbalul. Trebuie să-ţi pui propria amprentă asupra lucrurilor din timp, dar zilele pumnului de fier au trecut. Nu cred că funcţionează oricum. Are un impact mai scurt în zilele noastre".

Neil Lennon a preluat luna trecută conducerea tehnică a echipei Rapid.

Afla mai multe despre: rapidneil lennonsuperligă 

viewscnt
Articole similare