You are here:

Neverosimil! Valeriu Iftime a oftat şi a dezvăluit câţi bani a pierdut de când a intrat în fotbal: ”Sunt pe minus...”

Neverosimil! Valeriu Iftime a oftat şi a dezvăluit câţi bani a pierdut de când a intrat în fotbal: ”Sunt pe minus...”

Superliga

Comentarii

Valeriu Iftime, finanţatorul lui FC Botoşani, este unul dintre cei mai importanţi oameni de fotbal din istoria recentă a fotbalului românesc.

Valeriu Iftime este preşedintele grupului Elsaco, care se ocupă de proiecte energetice, hidroedilitare, automatizari&SCADA, software de proces şi business, soluţii IT&C. 

Într-un top realizat pe finalul anului 2022, acţionarul de la FC Botoşani s-a clasat pe locul al nouălea în topul celor mai bogaţi oameni din fotbalul românesc, cu o avere estimată între 22-24 de milioane de euro. 

Valeriu Iftime, pierderi uriaşe la FC Botoşani! Cu cât este pe minus omul de afaceri

În 2005, Valeriu Iftime a preluat-o pe FC Botoşani, iar la opt ani distanţă echipa a promovat pentru prima oară în istorie în Liga 1.Sezonul trecut, al 11-lea consecutiv pentru roş-alb-albaştrii în Superliga, a fost plin de emoţie pentru moldovenii lui Iftime, care s-au salvat miraculos de la retrogradare.

La scurt timp după această performanţă, finanţatorul lui FC Botoşani a câştigat alegerile locale la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani.

Valeriu Iftime a dezvăluit că a pierdut o sumă uriaşă de când a intrat în fotbal, mai exact 14.000.000 de euro. După spusele omului de afaceri, ultimii ani au adus doar pierderi pentru buzunarul său, deoarece Botoşani nu a mai reuşit să vândă niciun jucător pe o sumă importantă.

”Sunt pe minus vreo 14 milioane de euro. În ultimul timp pierdem foarte mult. Anul trecut a fost de 3 milioane deficitul, cu doi ani în urmă, 2 milioane şi ceva.

Acum vreo 4 ani, când făceam afaceri bune şi cu FCSB, aveam 4 milioane venituri şi 4 milioane cheltuieli. Au fost vreo 3 ani consecutivi aşa”, a spus Valeriu Iftime, la Prima Sport.

Afla mai multe despre: fc botoşanisuperligavaleriu iftime 

viewscnt
Articole similare