Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au rupt contractul cu organizatorii Marelui Premiu al Rusiei

NEWS ALERT | Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au rupt contractul cu organizatorii Marelui Premiu al Rusiei

Alte sporturi

Comentarii

Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au rupt contractul cu organizatorii Marelui Premiu al Rusiei, ceea ce înseamnă că o etapă în această ţară nu va mai avea loc în anii viitori, informează BBC.

MP al Rusiei era în calendarul F1 din 2014 şi anul acest era programată ultima cursă la Soci. Din 2023, grand prix-ul rus urma să fie mutat la Sankt Petersburg.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, ediţia din acest an a cursei de la Soci a fost anulată, iar acum contractul care prevedea şi ale ediţii ale marelui premiu a fost rupt.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost esenţial în intrarea Rusiei în Marele Circ, în 2014. Putin deţine un domeniu la Soci, iar Sankt Petersburg este oraşul său natal.

FIA, care furnizează regulamentul sportiv al Formulei 1, serie auto ca se desfăşoară sub egida sa, a lua decizia de a nu pune în aplicare recomandările CIO, de a interzice participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţii. Forul de automobilism le permite piloţilor să participe sub steag neutru la curse, hotărâre ce a fost aspru criticată.

Pentru a împiedica participarea sportivilor ruşi la competiţii, mai multe federaţii naţionale se gândesc să nu le recunoască acestora licenţele. Motorsport UK a lua deja decizia, astfel că piloţii din cele două ţări nu pot lua parte la întreceri în Marea Britanie.

Astfel, rusul Nikita Mazepin, fiul unui oligarh rus născut în Belarus, nu poate participa la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii de la Silverstone, din 1-3 iulie, chiar dacă va continua să facă parte din echipa Haas.

Afla mai multe despre: formula 1marele premiurusia 

viewscnt
Articole similare