Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Astra se retrage din Liga 2! S-a ales praful de fosta campioană a României

NEWS ALERT | Astra se retrage din Liga 2! S-a ales praful de fosta campioană a României

Liga 2

Comentarii

Astra se retrage din campionat, meciul de sâmbătă, pierdut cu Unirea Constanţa, scor 2-3, fiind ultimul pentru giurgiuveni în Liga 2.

NEWS ALERT | Astra se retrage din Liga 2! S-a ales praful de fosta campioană a României 

Astra Giurgiu, formaţie retrogradată în Liga 2 la finalul stagiunii precedente, continuă să aibă probleme din cauza datoriilor.

Fosta campioană a ajuns într-o situaţie catastrofală. Telekom Sport a aflat că Astra se retrage din campionat, iar meciul de sâmbătă cu Unirea Constanţa fiind ultimul pentru giurgiuveni în Liga 2.

Echipa a început campionatul în eşalonul secund cu o depunctare de opt puncte, iar pe urmă a mai fost taxată de câteva ori din cauza situaţiei financiare în care a ajuns. 

Campioană în 2016, Astra a stat mereu la cheremul finanţatorului Ioan Niculae, aflat în spatele gratiilor acum. Iar acum se pare că echipa nu are scăpare şi se apropie de faliment! Tribunalul din Giurgiu a admis intrarea divizionarei secunde în insolvenţă pe 5 octombrie 2021. Aproximativ 20 de milioane de euro este suma datoriilor înscrise în tabelul preliminar cu creanţele creditorilor Astrei.

Până şi preşedintele Dani Coman a preferat să părăsească gruparea giurgiuveană, deşi a fost ani de zile omul care a ţinut în viaţă echipa, chiar şi atunci când finanţatorul Niculae nu mai vira bani în contul clubului.

Astra Giurgiu a luat 19 puncte, dar e penalizată cu 20 de puncte

Cu această nouă sancţiune primită de Astra din partea Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, clubul a ajuns la -20 de puncte în acest sezon şi are -1 punct în clasamentul Ligii 2. Practic giurgiuvenii au acumulat degeaba 19 puncte în primele 16 etape!

Astra a revenit pe minus în clasament şi a căzut din nou pe ultimul loc, sub modestele Unirea Constanţa (8 puncte), Dunărea Călăraşi (7 puncte) sau în special Dacia Unirea Brăila (2 puncte).

Afla mai multe despre: astra giurgiu 

viewscnt
Articole similare