adplus-dvertising
You are here:

NEWS ALERT | Edi Iordănescu, primele declaraţii în calitate de selecţioner: ”Naţionala înseamnă mult. Mă încearcă un sentiment de mândrie”

NEWS ALERT | Edi Iordănescu, primele declaraţii în calitate de selecţioner: ”Naţionala înseamnă mult. Mă încearcă un sentiment de mândrie”

Echipa națională

Comentarii

Edwrad Iordănescu, 43 de ani, a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

După mai mult timp de căutări şi oferte refuzate de mai mulţi antrenori, Federaţia Română de Fotbal l-a prezentat oficial marţi pe noul selecţioner al României, Edi Iordănescu (43 de ani). 

Iordănescu Jr. s-a declarat fericit de alegerea FRF şi a oferit primele declaraţii. 

”Înainte de toate, vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte, FRF, domnului Stoichiţă. Contează că am simţit încredere în munca pe care o putem face împreună. Vreau să le mulţumesc şi celor dinaintea mea, lui Mirel, lui Cosmin. Toţi ne-am fi dorit calificări. Munca lor a fost bună, au construit un mediu bun. Sincer, mă încearcă un sentiment de bucurie, de mândrie, de entuziasm şi când reprezinţi România este o resposabilitate mare. Am încredere că putem împreună construi împreună. 

Sincer, când a venit prima discuţie am pus tot în planul secund. N-a contat nici latura financiară, naţionala înseamnă mult, enorm, tot ce un antrenor îşi poate dori, mai ales că e din familie. Continui o muncă începută cu mulţi ani în urmă. Vin cu toată deschiderea şi mă simt bucuros şi onorat. 

Sunt mîndru de realizările tatălui meu, m-am inspirat din ele şi am văzut ca o provocare. Când am plecat pe acest drum mi-am asumat lucrurile astea şi am îmbrăţişat tot ce generează aceste provocări. 

Mă ştiţi, am mai interacţionat, sunt recunoscut în stitlul meu. Lucrez pe detalii. Am vrut să văd toate aşteptările, cum putem face acest drum de succes. Mă bucur că am ajuns să fiu selecţionerul României. 

Eu am spus că orice antrenor, atunci când e apelat, să fie prima variantă. La celelalte cluburi am fost prima variantă, dar la naţională am demonstrat că atunci când e despre fotbalul naţional, am capacitatea de a pune în plan secund orgoliul, latura financiară aproape că nu a contat, dar e importantă. Am parcurs etape fireşti, am luat-o de la Liga 3, Liga 2 şi am ajuns în acest moment, pentru care mă simt pregătit”, au fost primele cuvinte rostite de Iordănescu în postura de selecţioner al României. 

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB.

El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj.

Iordănescu îl înlocuieşte pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021.

Noul selecţioner va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naţionala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

viewscnt
Articole similare