Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Fostul antrenor al Barcelonei suferă de o boală incurabilă: "Nu există tratament, doar pastile care încetinesc progresul bolii!"

NEWS ALERT | Fostul antrenor al Barcelonei suferă de o boală incurabilă: "Nu există tratament, doar pastile care încetinesc progresul bolii!"
Comentarii

Juan Carlos Unzue (53 de ani), fostul antrenor secund al Barcelonei - în mandatul lui Luis Enrique -, a anunţat că suferă de scleroză laterală amiotrofică, o boală care n-are tratament. Unzue, fost portar la FC Barcelona, a organizat o conferinţă de presă în care a făcut totul public, cu zâmbetul pe buze.

Înconjurat de familie, prieten şi feţe familiare din timpul carierei sale, Unzue, care a câştigat Liga Campionilor cu FC Barcelona în 2015, din postura de secund al lui Luis Enrique, a anunţat într-o conferinţă de presă care a avut loc pe Camp Nou că suferă de scleroză laterală amiotrofică. Totuşi, în ciuda gravităţii situaţiei, fostul portar şi-a ţinut zâmbetul pe buze.

"Am vrut să vă spun că am scleroză laterală amiotrofică (SLA). În cazul meu, boala afectează extremităţile mele. Mâinile, palmele şi picioarele. Este o boală fără tratament sau cură, în afara de câteva pastile pe care le iau majoritatea pacienţilor pentru a încetini progresul bolii. Sunt două motive pentru care am anunţat astfel că sufăr de această boală. Unul este pentru că n-am apucat să le spun tuturor prietenilor în faţă, din cauza situaţiei cu COVID-19. Vreau să asigur pe toată lumea că duc această boală cu zâmbetul pe buze, sunt puternic din punct de vedere metanl şi gata să trăiesc cu această boală. Sunt recunoscător pentru tot ce mi-a oferit viaţa până acum!", a spus Juan Carlos Unzue, în cadrul conferinţei de presă.

Luis Enrique, Gerar Pique, Jordi Alba, Sergio Busquets, Josep Maria Bartomeu, preşedintele FC Barcelona, Carles Puyol şi antrenorul catalanilor, Quique Setien, au fost alături de Juan Carlos Unzue la anunţul făcut.



Juan Carlos Unzue a jucat pentru Barcelona între 1988 şi 1990, iar el a fost părtaş din postura de antrenor secund al lui Luis Enrique la ultima mare performanţă reuşită de catalani: câştigarea Ligii Campionilor în 2015.

Ce este scleroza laterală amiotrofică

Scleroza laterală amiotrofică (SLA) este o boală neurologică care afectează sistemul nervos şi cauzează slăbiciune musculară şi interferează cu funcţiile fizice. SLA este un tip de boală neuronală motorie care face ca celulele nervoase să se descompună treptat şi să moară. Simptomele precoce ale bolii sunt spasmele musculare şi slăbiciunea unuia dintre membre sau vorbirea neclară. Pe măsură ce boala progresează, aceasta poate afecta capacitatea de a controla muşchii necesari pentru mişcare, vorbire, alimentaţie şi respiraţie.

Afla mai multe despre: juan carlos unzuescleroza laterala amiotroficafc barcelona 

viewscnt
Articole similare