Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | FRF l-a taxat pe Valeriu Iftime! A primit o interdicţie pe şase luni din fotbal. Orange Sport a aflat motivul

NEWS ALERT | FRF l-a taxat pe Valeriu Iftime! A primit o interdicţie pe şase luni din fotbal. Orange Sport a aflat motivul

FC Botoșani

Comentarii

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, în şedinţa de vineri, o interdicţie pe şase luni din fotbal în cazul patronului FC Botoşani, Valeriu Iftime.

NEWS ALERT | FRF l-a taxat pe Valeriu Iftime! A primit o interdicţie pe şase luni din fotbal

În plus, Iftime a primit, de asemean, o penalitate de 20.000 de lei.

CCA l-a reclamat pe Valeriu Iftime după anumite comentarii legate de arbitraj!

Conform surselor Orange Sport, totul a pornit de la declaraţia lui Iftime la adresa lui Horaţiu Feşnic, pe care l-a numit ”un arbitru ratat, fără minte”. 

Cazul a fost analizat după o sesizare a Comisiei Centrale a Arbitrilor.

“În temeiul art. 52.2.b şi 4 din RD al FRF, sancţionarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru 6 (şase) luni şi penalitate de 20.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolul menţionat prevede următoarele:

“Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:

b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior”.

Declaraţia completă a lui Iftime:

”Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută. Nu ştiu dacă vrea sau nu vrea. Sau dacă atât poate. În orice caz, e un arbitraj care a viciat rezultatul, în opinia mea.

În orice caz, Feşnic nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Nu poate el greşi cât îl pot ei împinge să arbitreze. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional”, a declarat Valeriu Iftime la Prima Sport.

Afla mai multe despre: valeriu intimebotoşanifrf 

viewscnt
Articole similare