Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | O nouă demisie de la Dinamo! Anunţul oficial

NEWS ALERT | O nouă demisie de la Dinamo! Anunţul oficial

Dinamo București

Comentarii

Gabriel Glăvan, directorul sportiv de la Dinamo, a plecat de la echipa roş-albă.

Gabriel Glăvan şi-a dat demisia, ca urmare a discuţiilor contradictorii privind transferurile, între el şi acţionarii Red&White, dar şi neînţelegeri cauzate de activitatea lui de până acum la Dinamo.

Acesta a postat un mesaj pe reţelele de socializare unde a explicat motivele demisiei. 

”Aşa dupa cum deja se ştie de ceva timp, am ales să demisionez din poziţia de director sportiv. Motivele sunt personale. 

Aş vrea să mulţumesc tuturor oamenilor care fac parte din familia Dinamo. Acest club este unul special care, în ultimii ani trece printr-o perioadă care nu coincide cu valorile care au făcut acest club, în trecut, unul dintre cele mai respectate şi iubite cluburi din Romania şi Europa de Est. Motivele sunt multiple dar dragostea suporterului dinamovist a făcut ca acest club să reziste împotriva tuturor adversităţilor. 

Aş vrea să punctez faptul că momentul prezent este unul extrem de important pentru viitorul şi stabilitatea clubului prin prisma faptului că direcţia strategică trebuie să fie o componentă clară în ceea ce priveşte reformarea şi dezvoltarea. Nu vorbesc despre un arhicunoscut New Dinamo ci probabil despre un Dinamo Bucureşti care să se bazeze pe nişte principii de dezvoltare care au mai fost puse în aplicare în urmă cu ceva timp care a dus nu doar la performanţe colective ci şi la formarea unor oameni, nu doar fotbalişti. 

Avem exemplele oamenilor pe care îi stimez şi apreciez din istoria acestui club care astăzi reprezintă o mare parte din opinia publică educată din fotbalul romånesc. 

Poziţia de director sportiv nu este foarte bine definită în fotbalul românesc iar în egală măsură vine cu diferite responsabilităţi în funcţie de cultura organizaţională a cluburilor chiar la nivel european si mondial. 

Ceea ca pot spune despre perioada mea la club este că în acest timp, interesul major pe care l-am avut a fost în a pune bazele unui sistem şi a dezvolta un mod de lucru profesionist. Directorul sportiv, in vziunea mea, se ocupă cu formarea unui sistem care să reprezinte un suport pentru stafful tehnic şi asta nu doar la nivel de recrutare. Directorul sportiv nu aduce, jucători, staff sau orice altă resursă în club că aşa vrea el, ci există o aliniere în partea decizională. Sigur, negocierea, contactarea şi asigurarea unei comunicări eficiente între club şi posibile transferuri, intră în fişa postului. 

Aşadar, în perioada, petrecută la Dinamo, departamentul sportiv s-a ocupat cu următoarele aspecte: 

1. formarea unui departament de scouting din care, în acest moment fac parte peste 50 de oameni pasionaţi care împreună dezvoltă o bază de date unică in ţara noastră. De la sistemul de observare până la cel de raportare, toate sunt în urma unui proces la care participă pe scara ierarhică, mai multe persoane totul, pentru a oferi o imagine clara a pieţei staffului tehnic. 

2. bazele unui model de scouting prin date, lucru ce are nevoie de timp şi resurse pe viitor pentru a fi funcţional. 

3. dezvoltarea şi educarea metodelor de lucru şi a limbajului comun a acestor oameni care din păcate, în Romania, nu au parte de şcoli specializate în domenii ce ţin de departamentele tehnice ale unui club de fotbal. Singurele cursuri sunt disponibile în cadrul Academiei Naţionale de Fotbal. În acest moment meseria de scout nu există şi nu este recunoscută in România. 

4. dezvoltarea departamentului de analiză video, Dinamo fiind una dintre cele trei echipe care fac analiza live a meciurilor, iar Dinamo este singura care poate face acest lucru de pe banca de rezerve şi nu din tribună. 

5. dezvoltarea departamentului de analiză de date. În acest moment există un model care se formează de către nişte tineri care pun bazele unui mod măsurabil de performanţă, ceea ce se numesc a fi KPI-uri in modelul de joc. 

6. academia şi-a mărit considerabil numărul de copii si juniori, prin aducerea unui nou director de academie care sunt sigur ca poate dezvolta juniori care să facă pasul către echipa mare. Totuşi, este un drum lung care are nevoie de răbdare, resurse şi încredere pentru ca Dinamo să fie din nou o academie respectată la nivel naţional. 

Toate aceste lucruri au nevoie de timp, resurse şi încredere. Un departament sportiv are nevoie de o perioadă de implementare de aproximativ doi ani, asta dacă lucrurile sunt perfecte în ceea ce priveşte direcţia strategică şi bugetele dedicate. 

În acest moment, în departamentul sportiv al clubului au rămas toţi aceşti oameni care împreună cu partea administrativă şi mai ales cu stafful tehnic, sunt sigur ca vor continua dezvoltarea echipei. 

Aş vrea ca peisajul fotbalistic din Romania, să asocieze numele lui Dinamo cu ceea ce a reprezentat şi probabil va reprezenta pe viitor şi anume performanţă, stabilitate şi educaţie. Pentru moment să nu uităm unde eram acum un an, să nu uităm că Dinamo este o echipă nou promovată, în insolvenţă, fără stadion, care a avut un buget restrâns, cu o echipă în reformare şi un club în restructurare. 

În acelaşi timp, Dinamo are şi a avut alături în ultimul an, oameni care au vrut si vor binele clubului, care au ajutat echipa împreuna cu jucătorii si cei mai minunaţi suporteri din România, în cea mai grea perioada din istorie. 

La Dinamo m-am simţit cel mai bine, am trăit emoţia şi de suporter şi de oficial dar pe viitor nu voi mai fi implicat în nicio decizie a departamentului sportiv. În egală măsură retragerea mea de la Dinamo, coincide şi cu retragerea din activitatea oricărui club din România, cel puţin în perioada următoare. 

Nu aş mai putea fi în competiţie cu clubul pe care îl iubesc. 

Hai Dinamo!”, a scris acesta.

”Câinii” s-au impus la Botoşani, scor 2-0 şi încă mai speră la salvarea de la retrogradare.

Dinamo vrea să se mişte cât mai repede în piaţă şi să finalizeze măcar o parte dintre transferuri înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya (3 ianuarie).

Dinamo pregăteşte trei transferuri uriaşe în pauza de iarnă

După victoria cu FC Botoşani, scor 2-0, dinamoviştii se vor concentra pe meciul de final de an cu FC Voluntari, după care urmează pauza de iarnă. Andrei Nicolescu, preşedintele clubului, îşi doreşte să aducă 3 nume importante la Dinamo pentru a se asigură că echipa reuşeşte să rămână în Liga 1.

După 20 de etape din actualul sezon al Superligii, Dinamo ocupă locul 15, cu 13 puncte adunate.

BREAKING | S-a decis formatul Super Ligii Europei. Trei divizii, 64 de echipe!

 

Afla mai multe despre: gabriel glăvandinamokopic 

viewscnt
Articole similare