Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Pas important spre marea unire din Giuleşti: Academia Rapid a cumpărat brandul FC Rapid!

NEWS ALERT | Pas important spre marea unire din Giuleşti: Academia Rapid a cumpărat brandul FC Rapid!

Fotbal intern

Comentarii

Academia Rapid a cumpărat în această dimineaţă brandul FC Rapid, societate băgată în faliment de moldoveanul Valerii Moraru. Clubul adoptat de majoritatea suporterilor giuleşteni trebuie să găsească acum o cale de împăcare cu AFC Rapid, echipă din Liga a 4-a cu mari probleme financiare, dar care deţine o parte importantă din palmares.

După ce iniţial preţul pentru cumpărarea mărcii Rapid fusese stabilit la 406.000 de euro, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din 26 octombrie, fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, în calitate de creditor majoritar, a mărit preţul de pornire al licitaţiei la 3,4 milioane de euro, plus TVA. 

După 18 încercări nereuşite de a vinde brandul la un preţ mai mare decât cel stabilit de experţi, Moraru a cedat şi l-a cedat în cele din urmă pentru suma corectă. 

Este o altă victorie importantă obţinută de Academia Rapid, după cele în plan sportiv: calificarea la barajul de promovare în Liga a 3-a şi câştigarea Cupei României, faza pe Bucureşti. 

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

Afla mai multe despre: academia rapidfc rapidvalerii morarugiulesti 

viewscnt
Articole similare