Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Se schimbă sistemul din Liga 2! Care sunt principalele două schimbări

NEWS ALERT | Se schimbă sistemul din Liga 2! Care sunt principalele două schimbări

Liga 2

Comentarii

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat decizia surprinzătoare care s-a luat după şedinţa Comitetului Executiv.

Răzvan Burleanu (39 de ani) a anunţat, azi, că sistemul competiţional din Liga 2 se modifică.

Sistemul competiţional din liga secundă se schimbă şi vor fi aliniate la start nu mai puţin de 22 de echipe. Asta se va întâmpla cu sezonul 2024/2025.

Până în prezent, liga a doua a fost formată dintr-un număr de 20 de echipe. 

”Una dintre cele mai importante decizii se referă la următoarele sezoane din Liga 2. Am înregistrat o stabilitate financiară şi un interes al cluburilor din Liga 2.

Am aprobat creşterea numărului de echipe de la 20 la 22 de echipe. Vom avea un campionat regulat cu 21 de meciuri, păstrând sistemul cu play-off şi play-out.  Şase echipe vor fi în play-off, 16 echipe vor fi repartizate în play-out, în două grupe, opt cu opt. 
Astfel încât, vom avea un campionat regulat cu 21 de meciuri, cu un singur tur. Vor retrograda tot cinci echipe, ultimele două clasate din fiecare grupă şi una de pe locul şase, după un baraj.
 
Pentru a trece la 22 de echipe, vom avea câteva modificări în sezonul care începe în 5 august. Astfel, în sezonul competiţional 2023 - 2024, din Liga 2 vor retrograda doar patru echipe, iar din Liga 3 vor promova şase echipe, în loc de cinci. A şasea echipă va fi desemnată în urma unor jocuri de baraj între patru echipe dintre cele cinci echipe învinse în play-off-ul de promovare.
 
Vorbim despre creşterea numărului de jocuri şi putem spune că ne apropiem de numărul echipelor din campionatele cu care vrem să concurăm”, a anunţat Răzvan Burleanu.

Ediţia 2023/2024 a competiţiei din eşalonul secund este programată să înceapă pe 5 august, urmând să fie una care aduce multe noutăţi în contextul configuraţiei seriei. Alexandria şi Corvinul, reveniri după 18, respectiv 15 ani!

Afla mai multe despre: răzvan burleanuliga 2liga 1frf 

viewscnt
Articole similare