Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | TAS a dat verdictul. Ce decizie a primit Farul în privinţa participării în cupele europene

NEWS ALERT | TAS a dat verdictul. Ce decizie a primit Farul în privinţa participării în cupele europene

Farul Constanța

Comentarii

Farul a câştigat procesul la TAS. Judecătorii de la Lausanne au anulat decizia Corpului de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA, iar acum forul continental este nevoit să reanalizeze cazul privind licenţa de participare a Farului Constanţa în cupele europene.

"Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licenţa de participare în competiţiile europene a clubului Farul Constanţa, iar în urma analizei argumentelor clubului şi ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB.

În ceea ce priveşte licenţa de participare a Farului Constanţa în competiţiile europene, UEFA o va reanaliza ţinând însă cont de prevederile deciziei TAS" , se arată pe site-ul oficial al FRF.

Acum, Farul trebuie să depună din nou dosarul de licenţiere pentru cupele europene, care urmează să fie revizuit de către reprezentanţii UEFA.

Cum a ajuns Farul în această situaţie?

Reprezentanţii Farului au deschis un proces la TAS în care contestă decizia Comisiei de Licenţiere. Dacă Farul va câştiga acest proces, va avea drept de participare în cupele europene. În caz contrar, decizia iniţială va fi păstrată, iar echipa care va încheia Superliga pe locul secund va merge în Liga Campionilor în locul Farului, dacă echipa lui Hagi va câştiga titlul.

Problemele echipei lui Hagi au început în momentul în care "Regele", în vara anului 2021, a preluat numele Farul şi l-a adăugat echipei sale din prima ligă, FC Viitorul. Prin această mişcare, Hagi a urmărit să atragă suporterii Farului şi să mute echipa la Constanţa pentru a putea evolua pe noul stadion care va fi construit în următorii ani.

În aceste condiţii, comisia UEFA a considerat că există o fuziune între Farul şi FC Viitorul, fuziune din care a rezultat un club nou. Astfel, conform regulamentelor forului intern, noile cluburi nu au drept de participare în cupele europene în primii trei ani.

Acum, în urma deciziei anulate de judecătorii TAS, Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA este nevoit să reanalizeze cazul Farului şi să ia o nouă decizie în privinţa participării clubului constănţean în cupele europene.

Afla mai multe despre: farulhagi 

viewscnt
Articole similare