Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Vassaras ia măsuri după Sepsi - CFR Cluj: ”Golul a fost marcat din ofsaid. Toţi trei vor fi reţinuţi de la delegări”

NEWS ALERT | Vassaras ia măsuri după Sepsi - CFR Cluj: ”Golul a fost marcat din ofsaid. Toţi trei vor fi reţinuţi de la delegări”

Fotbal

Comentarii

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, recunoaşte că s-a comis o greşeală decisivă, duminică seară, la golul care le-a permis celor de la Sepsi să o învingă pe CFR Cluj, scor 2-1, într-o partidă din etapa a 20-a din Superligă.

Golul doi al lui Sepsi a fost marcat în minutul 85, la o fază în care arbitrii partidei nu au detectat un ofsaid la Mario Rondon, înainte ca Vitalie Damaşcan să reia mingea în plasa lui Sava, chiar dacă au beneficiat de tehnologia VAR, iar asistentul avea traiectorie liberă spre fază.

Vassaras recunoaşte greşeala de la golul doi al lui Sepsi

Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, a făcut următoarele precizări în urma fazei din minutul 85 al partidei Sepsi – CFR Cluj:

Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obţinut imediat toate informaţiile şi a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenţie faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roşie fundaşului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR şi asistentul VAR nu pot fi absolviţi de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deşi foarte bine au observat o posibilă poziţie de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu uşor de sesizat în dinamica fazei, va suporta şi el consecinţele.

Am avut deja o primă discuţie în cadrul CCA şi am decis să înlocuim toţi cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greşeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectaţi de această greşeală!”, a anunţat Kyros Vassaras, luni dimineaţă, într-un comunicat emis pe frf.ro.

Aşadar, după Sepsi - CFR Cluj, asistentul Alexandru Vişan, împreună cu arbitrul VAR - Iulian Dima şi asistentul VAR - Alexandru Filip vor fi reţinuţi de la delegări.

Afla mai multe despre: kyros vassarassepsi-cfr cluj 

viewscnt
Articole similare