adplus-dvertising
You are here:

Neymar a devenit cel mai bine plătit fotbalist al lumii. Cât va încasa brazilianul conform noului contract

Neymar a devenit cel mai bine plătit fotbalist al lumii. Cât va încasa brazilianul conform noului contractgalerie foto
Comentarii

Neymar nu a acceptat oferta celor de la Adidas şi a semnat cu Puma. Este o răsturnare de situaţie, scrie presa din Spania, care anunţase că brazilianul s-a înţeles cu concernul care-l are sub contract pe Messi.

Super starul în vârstă de 28 de ani şi-a încheiat parteneriatul cu Nike şi a trecut la Puma. Interesant este că alegerea i-a aparţinut lui Neymar, care a preferat compania Puma, deşi avea o ofertă concretă şi din partea celor de la Adidas.

Ba chiar, The Sun anunţa că brazilianul este tentat să semneze cu germanii, iar mai multe publicaţii internaţionale vedeau posibilă această trecere.

Neymar a explicat ulterior alegerea: ”Am crescut urmărind clipuri video cu legende ale fotbalului precum Cruyff, Pele, Eusebio sau Diego Maradona. Toţi purtau PUMA” a mărturisit el

Neymar, peste Messi şi Cristiano Ronaldo

Contractul dintre Puma şi Neymar Junior îl transformă pe brazilian în cel mai bine plătit fotbalist al lumii, peste Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

Brazilianul va încasa 30 de milioane de euro pe an conform noului său angajament. Messi ar fi în spatele său cu 22 de milioane de euro pe an din contractul cu Adidas, iar Cristiano Ronaldo abia al treilea, cu 20 de milioane de euro pe an de la Nike. Singurul fotbalist care se mai apropie cumva de cei trei uriaşi este Kylian Mbappe care câştigă aproape 18 milioane de euro din contractul pe care îl are cu Nike. De precizat că toate aceste sume sunt stict legate de echipamentul purtat în afara terenului de joc şi de ghetele pe care le poartă pe teren, anunţă Soccerladuma.

Dacă presa engleză are dreptate, Neymar ar urma să încaseze în următorii zece ani din acest contract, 300 de milioane de euro. Veniturile sale sunt chiar şi mai mari! Francezul câştigă aproape 40 de milioane de euro din salariul de la PSG şi alte 19 milioane de euro din celelalte contracte de imagine.

„Este fantastic că Neymar Jr. a intrat în familia Puma" a declarat Bjorn Gulden, directorul executiv de la Puma.

"Este printre cei mai buni jucători din lume şi extrem de influent în lumea fotbalului şi în cultura tinerilor. Suntem foarte încântaţi şi aşteptăm cu nerăbdare să lucram cu el, atât pe teren, cât şi în afara lui." a adăugat Gulden, după ce Neymar a semnat contractul.

Neymar a rupt colaborarea cu Nike, după 15 ani

Potrivit presei braziliene, Neymar şi Nike nu s-au înţeles asupra sumei noului contract, care trebuia să intre în vigoare după 2022.

În înţelegerea, valabilă pe 11 ani, care urma să expire în 2022, Neymar primea în total 105 milioane de dolari.

viewscnt
Articole similare