Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nick Kyrgios s-a săturat de tenis: „Nu prea mai vreau să joc, nu mai am chef!”

Nick Kyrgios s-a săturat de tenis: „Nu prea mai vreau să joc, nu mai am chef!”

Tenis

Comentarii

Nick Kyrgios a declarat că este "obosit" şi că nu mai vrea să joace tenis, în timp ce continuă să se recupereze după o accidentare, scrie BBC.

 Rebelul Nick Kyrgios s-a săturat de tenis: „Nu prea mai am chef să joc!”

Australianul în vârstă de 28 de ani a ratat toate cele patru turnee majore din 2023 din cauza unor accidentări la încheietura mâinii, la genunchi şi la picior.

Sâmbătă, Kyrgios a declarat că nu va participa la Australian Open din ianuarie din cauza problemelor legate de accidentare.

"Dacă ar fi după mine, nu prea vreau să mai joc, ca să fiu sincer", a declarat Kyrgios, la podcastul On Purpose with Jay Shetty.

"Trebuie să [continui să joc]. Mai am atât de multe de oferit, dar, în ce mă priveşte, nu am chef să mai joc", a declarat Kyrgios.

Kyrgios s-a bucurat de cel mai bun an al carierei sale în 2022, ajungând în prima sa finală de simplu de Grand Slam la Wimbledon şi atingând un maxim al carierei de 11 în clasamentul mondial.

Dar, în ianuarie, s-a retras de la Australian Open din cauza unei accidentări la genunchi, înainte de a fi operat.

A ratat apoi Openul Franţei din cauza unei accidentări la picior şi Wimbledon cu o problemă la ligamentele încheieturii mâinii, care l-a obligat să renunţe şi la US Open.

De atunci, campionul de dublu de la Australian Open 2021 a fost operat la încheietura mâinii, dar, după ce a ieşit din clasamentul mondial, a declarat că este "epuizat" de procesul de recuperare continuă.

Nick Kyrgios, mai sincer ca niciodată: „Sunt obosit!”

"Sunt obosit. Am suferit trei operaţii până acum. Am doar 28 de ani, mi-am dorit întotdeauna să am o familie şi să nu mai am dureri. Când mă ridic, nu pot să merg fără să mă doară. Este o muncă grea", a spus el.

Kyrgios a jucat un singur meci în circuitul ATP în acest an, pierdut în faţa chinezului Yibing Wu, numărul 64 mondial, la Stuttgart, în iunie.

"Vreau să joc doar pentru încă unul sau doi ani, să fiu în vârf şi să mă retrag în condiţiile mele", a spus Kyrgios.

"Nu mi-ar plăcea să am o altă operaţie sau ceva de genul acesta. Cred că încă mai am capacitatea de a avea unul sau doi ani buni şi apoi asta e tot. Cred că voi fi împăcat cu tot ceea ce am realizat şi va trebui să le spun tuturor celor de acolo care vor să joc mai mult: "Va trebui să fiţi de acord cu faptul că nu mai joc".", a spus el.

El a vorbit şi despre problemele de sănătate mintală care l-au făcut să se gândească la sinucidere în 2019.

"Acea perioadă din 2019 mi-a accelerat epuizarea şi aproape că m-a împins spre sfârşitul carierei mele un pic mai devreme. Dacă aş fi avut o carieră normală, nu cred că m-aş fi simţit aşa, dar cei doi ani au pus, cred, foarte mult în evidenţă vârsta mea", a spus el.

"Este pur şi simplu greu. Sunt obosit. M-am săturat să joc tenis", a menţionat "copilul teribil" al tenisului australian.

Afla mai multe despre: nick kyrgiostenisatp 

viewscnt
Articole similare