Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Stanciu ştie ce şanse are România de a se califica la EURO 2024: ”Trebuie să fim atenţi ca să învingem Kosovo!”

Nicolae Stanciu ştie ce şanse are România de a se califica la EURO 2024: ”Trebuie să fim atenţi ca să învingem Kosovo!”
Comentarii

România şi-a aflat adversarii din preliminariile pentru Euro 2024, iar Nicolae Stanciu a oferit mai multe declaraţii.

În drumul spre turneul final la Campionatului European din 2024, România a fost repartizată în grupa I, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

”Tricolorii” au evitat adversari grei, precum cei din grupele B şi C, cu Olanda şi Franţa sau Italia şi Anglia. Campionatul European din Germania va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

După tragerea la sorţi, Nicolae Stanciu a oferit mai multe declaraţii. Jucătorul român care evoluează în China consideră că naţionala noastră va avea meciuri grele. De asemenea, el crede că România poate spera la locul 2. 

”Trebuie să fim atenţi ca să învingem Kosovo!”

”Impresia este de grupă echilibrată, dar naţionala Elveţiei pleacă favorită. Argumentele sunt clare, atât lotul pe care îl are la dispoziţie, cât şi rezultatele. Atât din ultimii ani, cât şi recente. A fost sfert-finalistă la EURO 2020, e calificată la Mondialul din Qatar de anul acesta…

Vreau să fiu foarte sincer şi, dincolo de faptul că e o grupă echilibrată, evident, probabil e cea mai accesibilă pe care o puteam avea, după cum s-au configurat celelalte grupe.

Cred că vor fi meciuri strânse între toate echipele, exceptând duelurile cu Andorra, dar avem o şansă mare să ne calificăm din această grupă. Chiar depinde numai de noi, ca să spun aşa.

Aici e simplu la nivel de evaluat parcursul pentru calificare. Din punctul meu de vedere, trebuie să iei 6 puncte cu ambele naţionale că să ajungi la turneul final. Nu îţi poţi permite paşi greşiţi, ai 10 meciuri pentru un EURO! Cu Andorra şi Belarus sunt patru, aşadar trebuie obţinut maximum de puncte.

Deşi vine din urna 4, eu am convingerea că vorbim de un adversar care poate fi considerat la fel de greu precum Israelul, vernita din urna a doua. Ştiu stilul lor de joc în general, foarte agresiv, caută permanent duelurile. Încă nu am intrat în profunzime în analiza lor, dar avem vreme.

Ca să învingem Kosovo trebuie să avem mare atenţie, să îi egalăm la toate aceste capitole unde ei sunt puternici, trebuie să fim mai buni la toate aspectele ce ţin de agresivitate, să câştigăm duelurile directe”, a declarat Nicolae Stanciu pentru PlaySport.

Afla mai multe despre: românia-stanciu-euro 2024 

viewscnt
Articole similare