Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicuşor Dan în vizită la Football Museum Bucharest: "Am convingerea că muzeul va contribui la valorificarea potenţialului turistic şi sunt sigur că acesta se va număra printre obiectivele turistice alese de vizitatori când vor veni în Bucureşti"

Nicuşor Dan în vizită la Football Museum Bucharest: "Am convingerea că muzeul va contribui la valorificarea potenţialului turistic şi sunt sigur că acesta se va număra printre obiectivele turistice alese de vizitatori când vor veni în Bucureşti"

Diverse

Comentarii

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a făcut o vizită la Football Museum Bucharest, stadiul lucrărilor la primul muzeu dedicat fotbalului depăşind pragul de 90%. Muzeul este amplasat într-o clădire de peste 1500 mp din Centrul Vechi al Capitalei.

Proiect unic în estul Europei, Football Museum Bucharest îşi propune să devină o destinaţie de referinţă pe harta  turismului românesc, în baza unui un proiect amplu de amenajare conceput si coordonat de biroul de arhitectură Square One (www.squareone.ro), sub bagheta unuia dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi din România, Adrian  Cancer.

Pe lângă spaţiul expoziţional, muzeul include bistro, cafenea, fan-shop şi un spaţiu de evenimente private, aflate  permanent la dispoziţia vizitatorilor expoziţiei şi a celor care caută modalităţi diferite de petrecere a timpului  liber în Centrul Vechi al Capitalei 

„Mă bucur că Bucureşti se alătură celorlalte metropole europene care oferă turiştilor şi rezidenţilor un muzeu  reprezentativ, ba chiar mai multe, dedicate fotbalului. Consider că este important pentru România să aibă primul  muzeu dedicat sportului rege, un sport atât de apreciat la noi. Am convingerea că muzeul fotbalului va contribui  din plin la valorificarea potenţialului turistic şi sunt sigur că acesta se va număra printre obiectivele turistice alese  de vizitatori când vor veni în Bucureşti, indiferent dacă sunt vizitatori din ţară sau din străinătate.”, a declarat  Nicuşor Dan, Primarul General al Municipiului Bucureşti. 

Vizitatorii se vor putea bucura de o experienţă interactivă complexă ce îmbină expoziţiile clasice cu instalaţii  moderne, activităţi multimedia şi evenimente speciale. De asemenea, pot alege să experimenteze meniul  special pregătit de Mircea Dinescu în bistro sau îşi pot petrece timpul în cafeneaua muzeului, degustând o cafea  de specialitate sau un bubble-tea pregătit după reţete unice.

„Ne dorim să colaborăm cu toate instituţiile locale şi internaţionale interesate de proiect pentru a oferi o  experienţă la nivel european vizitatorilor români şi străini. Din acest punct de vedere, considerăm proiectul  oportun atât pentru fotbalul românesc, cât şi pentru potenţialul turistic al Capitalei. Ne aşteptăm la peste  200.000 de vizitatori unici într-un an şi suntem de părere că unicitatea acestui proiect va dezvolta interesul  publicului faţă de zona centrală a capitalei. În fapt, poziţionarea muzeului în Centrul Vechi nu a fost  întâmplătoare: ne-am orientat către zona aceasta din dorinţa de a fi cât mai accesibili pentru turişti.”, a  declarat Tiziana Gagiu, Head of Partnerships & Communication Football Museum Bucharest.

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului  autohton şi turiştilor străini care aleg să viziteze Bucureştiul o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la  cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8  niveluri şi va găzdui colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fan-shop, bistro şi cafenea.

Afla mai multe despre: nicusor danprimarvizitafootball museum 

viewscnt
Articole similare