Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nikola Jokic şi-a aflat pedeapsa după incidentul cu proprietarul lui Phoenix Suns. Ce decizie au luat oficialii NBA

Nikola Jokic şi-a aflat pedeapsa după incidentul cu proprietarul lui Phoenix Suns. Ce decizie au luat oficialii NBA

NBA

Comentarii

Sârbul Nikola Jokic, starul echipei Denver Nuggets, care l-a busculat uşor pe proprietarul clubului Phoenix Suns, duminică, în plin meci din play-off-ul NBA, nu va fi suspendat, dar a primit o sancţiune financiară.

NBA, considerând că jucătorul sârb a "stabilit un contact inadecvat cu un spectator la marginea terenului", l-a amendat cu 25.000 de dolari.

Incidentul s-a produs cu puţin timp înainte de finalul meciului câştigat de Phoenix (129-124), când uriaşul sârb a încercat să recupereze un balon ieşit în afara terenului, pentru a-l repune rapid în joc. Însă un spectator, care era nimeni altul decât Mat Ishbia, proprietarul lui Suns, a prins mingea, după ce jucătorul echipei sale Josh Okogie nu a reuşit să o salveze. Ishbia nu a vrut să-i lase lui Jokic balonul.

În înghesuiala creată, Jokic l-a împins pe Ishbia care îl atinsese la rândul său şi care a exagerat căderea pe scaunul său. MVP-ul din 2021 şi 2022 a primit fault tehnic pentru gestul său.

"Cineva care este aşezat la marginea terenului este un fan, nu? El nu poate influenţa jocul reţinând mingea. Ei nu mă vor proteja în calitate de jucător? Vor proteja suporterul? Eu cred că liga este menită să protejeze jucătorii. Ei pot spune ce vor, dar el trebuia eliminat din sală", a spus Jokic după meci.

Luni dimineaţă, Mat Ishbia nu a dorit să inflameze situaţia. "O suspendare sau o amendă pentru incidentul de ieri nu ar fi corectă. Am mult respect pentru Jokic şi nu-mi doresc să vă aşa ceva", a scris Ishbia pe Twitter.

Denver Nuggets o conduce pe Phoenix Suns cu 3-2 în semifinala Conferinţei de Vest.

Afla mai multe despre: ishbia 

viewscnt
Articole similare