Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Noul Michael Essien”, la Yeni Malatyaspor! Cine este fotbalistul dorit de Chelsea şi Inter care a ajuns sub comanda lui Marius Şumudică

”Noul Michael Essien”, la Yeni Malatyaspor! Cine este fotbalistul dorit de Chelsea şi Inter care a ajuns sub comanda lui Marius Şumudicăgalerie foto

Stranieri

Comentarii

În urmă cu mai multe zile, Yeni Malatyaspor a confirmat transferul lui Godfred Donsah, fotbalistul intitulat ”noul Michael Essien”.

După ce Marius Şumudică a cerut insistent întăriri în această iarnă, başkanii de la Malatyaspor l-au ascultat şi au dat drumul la transferuri.

Unul dintre fotbaliştii veniţi la echipa românului este Godfred Donsah, un ghanez de 25 de ani ce a fost anterior dorit de Chelsea sau Inter.

Intitulat ”noul Michael Essien” pe când încă era doar un adolescent, Donsah a ajuns la doar 14 ani în Italia şi şi-a făcut ucenicia la Palermo, trecând apoi şi pe la Hellas Verona şi Cagliari.

Actuala echipă a lui Răzvan Marin l-a trimis pe ghanez împrumut la Bologna, unde acesta s-a remarcat şi a fost cumpărat definitiv de club, în schimbul a cinci milioane de euro.

În 2018, în cea mai bună perioadă a carierei sale, Godfred Donsah era urmărit de Chelsea, Inter şi alte echipe de top ale Europei, dar a ales să rămână la Bologna pentru a îşi continua dezvoltarea.

Mijlocaşul central a fost chiar convocat la naţionala Ghanei şi a apucat să debuteze, însă nu a mai prins vreun minut după primul său meci alături de ”stelele negre”.

”Noul Michael Essien”, la Yeni Malatyaspor

Fotbalistul nu a mai dat randamentul dorit la Bologna, iar începând cu 2019, a fost trimis împrumut la Cercle Brugge, în Belgia, şi la Rizespor, în Turcia, unde s-a pregătit sub conducerea lui Marius Şumudică.

Dezamăgită de dezvoltarea sa, Bologna nu i-a mai prelungit contractul lui Donsah, care a plecat liber la Crotone, în Serie B, unde a rezistat doar jumătate de sezon.

Adus acum de Malatya, mijlocaşul ghanez va spera că îşi poate regăsi iarăşi forma din tinereţe, care l-a adus în atenţia elitei fotbalului european.

La doar 25 de ani, Godfred Donsah mai are timp să reintre în planurile naţionalei Ghanei, care în prezent dispută grupele Cupei Africii pe Naţiuni.

Cu 89 de partide disputate în Serie A, Donsah are potenţialul de a o ajuta pe Malatya să se salveze de la retrogradare în actuala stagiune.

Afla mai multe despre: godfred donsah 

viewscnt
Articole similare