Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Noul Van Dijk" joacă la Barcelona. Ronald Araujo, record impresionant

"Noul Van Dijk" joacă la Barcelona. Ronald Araujo, record impresionant

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona îl are pe "noul Van Dijk". Clubul catalan nu trece prin cea mai bună perioadă din istoria sa, dar are jucători tineri care pot ajunge cei mai buni din lume, dacă sunt crescuţi în modul potrivit. Exemplul perfect e Ronald Araujo (22 de ani), un fundaş central promovat din La Masia, care are cifre impresionant de la debutul în prima echipă.

"Noul Van Dijk" joacă la Barcelona. Ronald Araujo, record impresionant

Ernesto Valverde, fostul antrenor al Barcelonei, l-a promovat pe Ronald Araujo în octombrie 2019 la prima echipă a Barcelonei, iar în sezonul trecut a arătat că merită un loc printre titulari. Acum este unul dintre oamenii de bază ai formaţiei blaugrana şi, potrivit statisticilor, are un record incredibil de când a debutat în echipa mare a Barcelonei.

Începând din octombrie 2019 încoace, Ronald Araujo a acumulat 2.092 de minute, în toate competiţiile, timp în care niciun adversar nu a reuşit să-l dribleze în competiţia internă. Este un record absolut, niciun alt fotbalist cu peste 2.000 de minute jucate în cele 5 campionate importante ale lumii, nu a reuşit această performanţă.

De când a debutat pe Camp Nou, Ronald Araujo a fost driblat de doar trei ori.

  • Juventus - Barcelona 0-2, 28 Octombrie 2020 (Liga Campionilor)
  • Granada - Barcelona 3-5, 3 Februarie 2021 (Cupa Spaniei)
  • Barcelona - Bayern 0-3, 14 Septembrie 2021 (Liga Campionilor)

Ronald Araujo a strâns 45 de meciuri, trei goluri şi o pasă de gol în toate competiţiile alături de FC Barcelona.

Recordul lui Araujo seamană cu cel reuşit de Van Dijk acum două sezoane, când nu a fost driblat de niciun adversar timp de 65 de meciuri.

  • 25 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Ronald Araujo în prezent, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

Afla mai multe despre: ronald araujobarcelonastatisticarecord 

viewscnt
Articole similare