Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu am primit nicio şansă!”. Alex Paşcanu impresionează în Spania, dar este ignorat de Edi Iordănescu | EXCLUSIV

”Nu am primit nicio şansă!”. Alex Paşcanu impresionează în Spania, dar este ignorat de Edi Iordănescu | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Alexandru Paşcanu (25 de ani) este unul dintre cei mai în formă jucători români din străinătate, însă nu pare un criteriu suficient pentru a fi convocat în lotul naţionalei României.

În acest sezon, Alexandru Paşcanu este titular incontestabil la Sporting Gijon, formaţie care se află în lupta pentru promovarea în La Liga.

Antrenorul său, Miguel Ramirez, a decis să-l reprofileze pe jucătorul român: din fundaş central, în fundaş dreapta, poziţie pe care Alex o mai jucase în urmă cu foarte mulţi ani, la juniori. Cu toate acestea, fostul jucător al celor de la Leicester se descurcă foarte bine.

Edi Iordănescu îi preferă pe Cristi Manea şi Vasile Mogoş în locul său

Sâmbătă, selecţionerul României, Edi Iordănescu, a anunţat lotul definitiv de jucători pe care se va baza în partidele amicale cu Irlanda de Nord şi Columbia, din luna martie. Au fost aleşi 29 de fotbalişti, iar Alexandru Paşcanu nu se regăseşte printre ei.

Pentru postul de fundaş dreapta, Edi Iordănescu a ales patru variante: Andrei Raţiu (Rayo Vallecano), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Cristi Manea (CFR Cluj) şi Deian Sorescu (Gaziantep).

Situaţia fundaşilor dreapta români, în acest moment, este una delicată: Andrei Raţiu nu joacă la Rayo, în timp ce Cristi Manea şi Vasile Mogoş fac rocada la CFR Cluj, în funcţie de nevoia lui Adrian Mutu.

  • Singurul fundaş dreapta aflat în formă este Deian Sorescu, cel care se simte foarte bine la Gaziantep.

Alexandru Paşcanu a oferit un interviu EXCLUSIV pentru Orange Sport, în care a povestit cum se simte atunci când vede că bifează toate listele preliminare stabilite de Edi Iordănescu, dar apoi este ”sărit din schemă” pentru lotul final.

Cu toate acestea, fundaşul român rămâne optimist. Consideră că dacă va juca bine în continuare la Sporting Gijon, Edi Iordănescu îşi va schimba părerea despre el. 


Alexandru Paşcanu: ”Nu am primit nicio şansă la echipa mare”

  • Salutare, Alex. Lucrurile merg foarte bine în Spania pentru tine. Gijon se bate la promovarea în La Liga. Cum e atmosfera la echipă?

”Atmosfera este una foarte frumoasă, atât în interiorul echipei, cât şi în exterior. Am reuşit în acest sezon să aducem fanii mai aproape ca niciodată de echipă, prin rezultatele bune pe care le-am avut. 

În ultimii ani, Sporting nu a avut rezultatele pe care le-a dorit toată lumea, dar anul acesta s-a reaprins flacăra în oraş şi încercăm să ducem echipa acolo unde îi este locul”.

  • Am văzut că ai fost folosit mai mult fundaş dreapta. Cum a decurs adaptarea la o această schimbare, dinspre centru spre partea dreaptă a terenului?

”Sezonul acesta am fost folosit doar ca fundaş dreapta ca antrenor. La început mi-a fost mai greu, dar încet-încet am început să mă adaptez, pentru că nu am mai jucat fundaş dreapta de la juniori.

Cred că este un lucru important să poţi să joci mai multe poziţii, mai ales când echipa are nevoie de tine”.

  • Ai fost adus de la Ponferradina sub formă de împrumut, cu opţiune de transfer definitiv. Care sunt semnalele: rămâi la Gijon şi din această vară? Poate chiar în La Liga?

”Da, am fost împrumutat de către Ponferrada la Sporting, în acest sezon, şi obiectivul meu este clar: să încercăm să promovăm în Primera (n.r. - La Liga). Mai sunt doar 12 meciuri şi fiecare meci va fi precum o finală”.

  • Ai fost de foarte multe ori pe lista lărgită a naţionalei, dar o singură dată ai fost chemat la lot: în 2018, pe vremea lui Cosmin Contra, când evoluai la echipa secundă a lui Leicester. Ce crezi că ţi-a lipsit în ultimii ani, de nu i-ai putut convinge pe Mirel Rădoi şi Edi Iordănescu să faci parte din lot pentru meciurile oficiale?

”Ai dreptate, nu am mai fost convocat la naţională din 2018, când era domnul Contra selecţioner, iar eu eram încă un copil. De atunci, am progresat foarte mult: m-am calificat şi am jucat la două turnee finale de EURO U21 şi am devenit ce mai selecţionat jucător U21, am fost la Jocurile Olimpice, am jucat peste 125 de meciuri în Spania.

Vreau să spun că am căpătat mai multă experienţă de când am fost chemat ultima oară la echipa naţională. Din echipa titulară la EURO U21 din 2019, cred că sunt singurul care nu a primit vreo şansă la echipa mare. De aceea mă şi doare de fiecare dată când e o pauză internaţională şi nu sunt chemat să ajut, dar, în acelaşi timp, ştiu că doar eu pot schimba asta prin răbdare şi multă muncă”.

  • Crezi că te afli pe vreo ”listă neagră”, aşa cum se vorbeşte despre Andrei Ivan, Alexandru Maxim şi Alexandru Mitriţă?

”Nu cred că sunt pe vreo ”listă neagră”. Nici nu cred că există vreo ”listă neagră”. Cred că fiecare antrenor, selecţioner, încearcă să ia decizia pe care el o consideră cea mai bună în momentul acela.

Deciziile trebuie respectate întotdeauna. Iar noi, ca jucători, trebuie să fim mereu disponibili şi în cea mai bună formă”.

  • Te-ai simţit vreodată, în ultimii ani, nedreptăţit de presa din România, care foarte rar ţi-a evidenţiat reuşitele de la Ponferradina sau Gijon? Alţi jucători români din ligile secunde ale Europei au avut parte de mai multă atenţie.

”Nu cred că nedreptăţit este cuvântul potrivit pentru că se ştie că ”life's not fair” (n.r.- viaţa nu este corectă) şi nimeni nu îţi datorează nimic. Cred că dezamăgit este mai un termen mai potrivit. După ce am plecat din România (după doar un an) nu am mai ţinut legătura cu multă lume din presa din România, aşa că s-au scris foarte puţine lucruri despre mine şi am fost uitat”.

  • La vară, turneul final. Vor fi acolo mulţi dintre foştii tăi colegi de la U21. Ce ar reprezenta pentru tine o prezenţă la Campionatul European de seniori, de această dată?

”Cred că este visul oricărui jucător să joace pentru ţara sa la un turneu final. Eu am jucat la două turnee finale de U21 şi pot spune că au fost cele mai frumoase experienţe din viaţa mea de fotbalist.

Acum, în vară, vedem ce se va întâmpla. 
Dacă voi fi acolo, voi da totul din mine pe teren. Dacă nu voi da totul din tribune, ca un suporter în plus al naţionalei. Vedem ce se va întâmpla până atunci. Eu cred că vom fi o surpriză frumoasă”.

  • Ai văzut declaraţia de astăzi a selecţionerului Edi Iordănescu? ”Fotbaliştii care nu se regăsesc acum pe această listă nu înseamnă că vor lipsi automat şi din lotul pentru Campionatul European! La fel cum cei prezenţi acum nu au, prin această convocare, vreo garanţie privind participarea lor la EURO 2024!

”Se pot întâmpla foarte multe până la vară. Eu, acum, pot doar să mă concentrez la ce fac aici, la Gijon, şi să încercăm să promovăm în Primera (n.r. - La Liga)”.

Afla mai multe despre: alexandru pascanusporting gijonla liga 2ponferradinaedi iordănescu 

viewscnt
Articole similare