Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu cumva Edi Iordănescu are pile la naţională?” vs. ”Ce pile să aibă?”. Selecţionerul României, protejat din umbră? | EXCLUSIV

”Nu cumva Edi Iordănescu are pile la naţională?” vs. ”Ce pile să aibă?”. Selecţionerul României, protejat din umbră? | EXCLUSIV
Comentarii

Prezent în studiourile Orange Sport, Andrei Vochin a realizat o paralelă între temerile pe care le-a avut Ladislau Boloni în decursul negocierilor pentru preluarea postului de selecţioner şi ceea ce s-a întâmplat, ulterior, cu Edi Iordănescu, după ce a terminat grupa de Liga Naţiunilor pe ultimul loc.

Înainte ca Edi Iordănescu să fie numit selecţionerul României, Federaţia Română de Fotbal a negociat intens cu Ladislau Boloni, însă reputatul tehnician român a dat în spate din cauza unei clauze din contract: putea fi dat afară, dacă România nu termina pe primele două locuri grupa de Liga Naţiunilor.

Bogdan Cosmescu: ”Nu cumva merge mai departe (n.r. - Edi Iordănescu) pentru că are pile?”

Nu a acceptat această clauză, iar FRF l-a numit în funcţie, la scurt timp, pe Edi Iordănescu. Meciurile din Liga Naţiunilor au trecut, România s-a făcut de râs şi a terminat pe locul patru, iar FRF nu a dorit să ia în seamă clauza, prin care Edi ar fi putut fi dat afară, optând pentru continuitate.

Andrei Vochin, cel care este consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a indicat ca fiind nefondată îngrijorarea lui Ladislau Boloni legată de o eventuală demitere după Liga Naţiunilor, oferind exemplul lui Edi Iordănescu, pe care FRF l-a păstrat.

Prezent şi el în studio, Bogdan Cosmescu a pus întreaga situaţie pe seama influenţei pe care tatăl selecţionerului, Anghel Iordănescu, o are asupra oamenilor de la FRF. 

În acelaşi timp, comentatorul este sigur că Ladislau Boloni nu ar fi avut norocul lui Edi Iordănescu, în lipsa unei susţineri din exterior.

Iată cum a decurs dialogul dintre Andrei Vochin şi Bogdan Cosmescu, în studiourile Orange Sport:

Andrei Vochin: ”Federaţia l-a ales pe Boloni, înaintea lui Edi, cum l-a ales şi pe Hagi, înainte de Boloni, doar că ajungi la un soi de negociere a condiţiilor financiare, a condiţiilor de lucru, a perioadei de contract.

S-a demonstrat acum, cu Edi Iordănescu, că lucrul de care se temea domnul Boloni iată nu a stat în picioare. Edi a terminat pe locul 4. Acea clauză de care s-a legat. Poate n-avea încredere. Edi a avut încredere. Uite că a acceptat şi merge mai departe. Acea clauză nu însemna automat...”.

Bogdan Cosmescu: ”Nu cumva merge mai departe (n.r. - Edi Iordănescu) pentru că are pile?”.

Andrei Vochin: ”Ce pile să aibă?”.

Bogdan Cosmescu: ”Cum n-are? Cum ce pile are? Domnul Iordănescu a făcut lobby pentru fiul său ca să fiu numit. Eu aşa ştiu. Poate că mă înşel eu”.

Andrei Vochin: ”Dacă făcea lobby pentru fiul său, de ce nu a fost prima variantă, că o accepta. Nu mai negocia”.

Bogdan Cosmescu: ”Eu ştiu că e scris în contract că poate fi dat afară, dacă nu termină pe primele două locuri în Liga Naţiunilor”.

Andrei Vochin: ”Da, poate fi dat afară, dar asta nu înseamnă că vei fi dat neapărat afară”.

Bogdan Cosmescu: ”Nu, dar ştii ce se întâmplă? Dar tu, care ştii că nu te sprijină nimeni, vei fi dat afară. Dacă ştii că te sprijină cineva, te încadrezi în chestia că poţi fi dat afară”.

Afla mai multe despre: edi iordanescubogdan cosmescu 

viewscnt
Articole similare