Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu e scenariu de film. Lucrează într-o fabrică de sare, a cerut voie de la muncă să meargă la CM 2018 şi sâmbătă a făcut egal cu Argentina

Nu e scenariu de film. Lucrează într-o fabrică de sare, a cerut voie de la muncă să meargă la CM 2018 şi sâmbătă a făcut egal cu Argentina

Cupa Mondială

Comentarii

Birkir Saevarsson, jucător care a fost titular în Argentina - Islanda 1-1, a cerut voie de la muncă pentru a participa la Cupa Mondială. În vârstă de 33 de ani, Saevarsson împachetează sare la o fabrică din Reykjavik - capitala Islandei.

Islanda continuă să fie povestea frumoasă a fotbalului mondial. Deşi are o populaţie de doar 335.000 de locuitori, a reuşit să se califice la al doilea turneu final consecutiv, după EURO 2016. Atunci, a fost o mare surpriză. Acum, a devenit ţara cu cea mai mică populaţie care s-a calificat vreodată la o Cupă Mondială. Inimoşii jucători ai Islandei nu s-au mulţumit doar cu participarea şi au reuşit să scoată un 1-1 în faţa Argentinei, una dintre favoritele la titlu.

Rezultatul este şi mai surprinzător dacă aruncăm un ochi pe echipa Islandei. Spre exemplu, Birkir Saevarsson, 33 de ani, este jucător semiprofesionist şi s-a văzut nevoit să ceară voie de la serviciu pentru a putea participa la Cupa Mondială. Este un caz atipic pentru un turneu final de o asemenea anvergură, dar pentru Saevarsson este cât se poate de normal:

”Nu pot să stau întins toată ziua şi să nu fac nimic. Este plictisitor şi ai deveni leneş. N-am vrut să devin leneş în Cupa Mondială”, povestea Saevarsson pentru AP, înainte de startul Cupei Mondiale. Fundaşul drepta a fost prezent şi la EURO 2016 - primul turneu major la care Islanda a participat. Atunci, a atins sferturile competiţiei, spre uimirea tuturor. Asta în ciuda faptului că, la nivel de club, islandezii nu rup gura târgului în Europa.



De altfel, în Islanda, predomină fotbalul profesionist. Birkir Mar Saevarsson joacă la Valur Reykjavik, dar lucrează la fabrica de ambalat sare: ”Este normal pentru un islandez să lucreze într-o fabrică. Mult mai normal decât să meargă la Cupa Mondială. Lucrezi toată ziua şi apoi mergi la antrenament. Este un lucru normal”, mai spune Saevarsson.
 

Afla mai multe despre: birkir saevarssoncupa mondialaargentinaislanda 

viewscnt
Articole similare