Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu există niciunde în Europa aşa ceva!”. Iulian Miu, contrazis în direct după acuzaţiile lui Csíkszereda | EXCLUSIV

”Nu există niciunde în Europa aşa ceva!”. Iulian Miu, contrazis în direct după acuzaţiile lui Csíkszereda | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Continuă scandalul dintre FK Csíkszereda şi Steaua Bucureşti după meciul câştigat de "militari" cu 1-0, în Ghencea.

Pe scurt, Steaua a avut două mari doleanţe pentru fanii ciucani: să nu deţină steaguri, bannere sau materiale care au înscrisuri în altă limbă decât a României şi să nu intre în stadion cu drapelul Ţinutului Secuiesc. 

Cerinţa lui CSA Steaua i-a revoltat din plin pe cei de la Csikszereda.

Iulian Miu a fost chestionat în privinţa scandalul izbucnit după meciul Steaua - Csikszereda. 

Iulian Miu: ”Mâine încerc să vorbesc cu domnul comandat, aş vrea să discut cu el prima dată. Să mă pricep eu atât de bine la regulament nu, probabil ştie de undeva. Sunt jucători strâini. Nu ştiu toate datele, nu ştiu cum s-a organziat meciul. Ştiu că se face o şedinţă înainte de meci, nu pot să spun prea multe lucruri. N-am discutat despre lucrurile ăstea, eu am fost puţin mai departe de prima echipă. Am avut multe de rezolvat la centru. 

Se face o şedintă unde vine şi observatorul, reprezentatul de la Jandarmerie şi se face planul de măsuri etc. Cei de la CSA ar trebui să aibă o discuţie cu cei de la Federaţie. Este destul de clar că a existat o şedinţă, nu suntem noi de vină”.

Silviu Tudor Samuilă: ”Nu există niciunde în Europa aşa ceva. N-am văzut niciunde aşa ceva...  Oamenii ăia nu au intrat în stadion.  Discutăm de nişte drepturi ale unor oameni, nu e ok să fie interzis. Nu e în regulă. Că ne convin, că nu ne convin... Cum până acum au putut să intre cu mesaje în altă limbă?”

Zoltan Szondy: "Antimaghiarismul este o realitate în fotbalul românesc, iar Steaua este în fruntea acestui lucru"

Nemulţumit de ce s-a petrecut la Bucureşti, Zoltan Szondy, înconjurat de un fanion maghiar al naţionalei U18, de un altul cu Ţinutul Secuiesc şi altul cu Csíkszereda, a organizat miercuri o conferinţă de presă în care a expus punctul de vedere al clubului. 

Conducătorul echipei din Miercurea Ciuc a continuat cu acuzaţii grave. 

"Tot ce s-a întâmplat la Bucureşti este neconstituţional. Am indicat de mai multe ori şi voi continua să arăt aici că antimaghiarismul este o realitate în fotbalul românesc, iar Steaua este în fruntea acestui lucru. Steaua nu a avut dreptul la promovare. De ani de zile se cheltuie fonduri publice uriaşe, începând de la campionatul judeţean. Întrucât nu au dreptul de a promova, nu au nici rezultate. La conflicte se pricep. Cu cine au o problemă? În primul rând, cu ungurii, în al doilea rând cu „cealaltă” Steaua, în al treilea rând cu federaţia şi unele partide politice.

Nu tolerăm aceste poveşti, nu le-am lăsat nespuse nici când am câştigat cu 4-0 şi nici acum nu le vom lăsa nespuse. Am raportat evenimentele Asociaţiei pentru Protecţia Drepturilor Minoritare „Miko Imre”, iar noi, în calitate de FK Csíkszereda, raportăm conducerea Stelei.

Vom duce această poveste la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Sper că vom ajunge la punctul în care există ceva ordine în această chestiune! Faptul că ajungem acolo, că ei văd ce tricouri şi steaguri au suporterii şi că nu sunt româneşti... E motivul pentru care nu au voie să intre, iar asta aminteşte de epoca Ceauşescu. FK Csíkszereda îşi exprimă dezaprobarea şi vom face tot ce putem pentru a ne asigura că fanii noştri sunt mulţumiţi de urmări", a declarat Zoltán Szondy, potrivit site-ului oficial. 

De asemenea, preşedintele lui Csíkszereda "a adăugat că regulamentele FRF nu sunt adecvate în acest domeniu, iar legea în baza căreia se organizează meciurile este greşită, regulamentul este ambiguu şi neinterpretabil".

Afla mai multe despre: csa steauafk csíkszeredaiulian miu 

viewscnt
Articole similare