You are here:

Nu uită şi nu iartă. Mbappe s-a dus în instanţă pentru a-şi recupera banii de la PSG. Ce sumă a cerut atacantul francez

Nu uită şi nu iartă. Mbappe s-a dus în instanţă pentru a-şi recupera banii de la PSG. Ce sumă a cerut atacantul francez

Kylian Mbappe

Comentarii

Kylian Mbappe (Real Madrid) reclamă suma de 55 de milioane de euro de la fostul său club Paris Saint-Germain, reprezentând neplata a trei salarii brute şi a unei prime, scrie ziarul Le Monde.

Mbappe susţine că nu a primit salariile aferente lunilor aprilie, mai şi iunie, ultima treime a unei plăţi bonus pentru ultima prelungire de contract cu PSG şi un ''bonus etic''.

Atacantul francez a jucat la PSG timp de şapte ani, dar a părăsit clubul cu două luni în urmă şi a semnat cu Real Madrid. El a câştigat Ligue 1 de şase ori şi Cupa Franţei de patru ori cu PSG, dar nu a reuşit să obţină trofeul Ligii Campionilor, unul dintre cele mai mari obiective ale clubului parizian.

Conform sursei citate, Mbappe a sesizat Comisia juridică a ligii franceze, al cărei regulament prevede că jucătorii trebuie să fie plătiţi de cluburi până în ultima zi a fiecărei luni. Când se constată neplata salariului unui jucător, comisia interzice noi transferuri până la reglementarea situaţiei.

Pe 13 august, Mbappe, al cărui contract cu PSG a expirat pe 30 iunie, a trimis un email către Federaţia Franceză de Fotbal pentru a informa că a făcut un demers la UEFA pentru recuperarea salariilor restante.

Comisia UEFA care acordă licenţa cluburilor care joacă în cupele europene verifică dacă sunt respectate regulile financiare şi dacă plăţile către jucători sunt la zi.

Litigiul dintre jucător şi PSG a început în vara lui 2023, când Mbappe a comunicat că nu va activa clauza de prelungire a contractului său ce expira în iunie 2024, ceea ce a alimentat speculaţiile privind un transfer la Real Madrid.

Afla mai multe despre: mbappe 

viewscnt
Articole similare