Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O aplicaţie pentru smartphone-uri veghează somnul vedetelor de la Hertha Berlin

O aplicaţie pentru smartphone-uri veghează somnul vedetelor de la Hertha Berlin
Comentarii

Vă mai aduceţi aminte de interviul oferit de Viorel Hizo despre prima perioadă petrecută ca antrenor la Rapid? Când spunea că de fapt a fost profesor la o şcoală de corecţie, nu antrenor la o echipă de fotbal? Lucrurile acestea au apus pentru totdeauna. Clubul german de fotbal Hertha Berlin a decis să supravegheze mai îndeaproape condiţia fizică şi calitatea somnului jucătorilor săi, cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone-uri.

De la începutul sezonului, starurile echipei berlineze, precum ivorianul Salomon Kalou, trebuie să răspundă în fiecare dimineaţă la un mic chestionar, conform publicaţiei Bild.

Cu ajutorul telefoanelor mobile, jucătorii vor trebui să dea date relative despre nivelul lor de oboseală, calitatea somnului, eventuale dureri musculare, nivelul de stres şi starea lor psihică.

La fiecare categorie de jucători se acordă o notă de la 1 (cea mai slabă) la 5 (cea mai bună), iar chestionarul necesită doar 15 secunde pentru a fi completat.

"Astfel aflăm cum dorm băieţii, dacă îi dor picioarele sau au crampe musculare", a explicat antrenorul Herthei Berlin, ungurul Pal Dardai, pentru cotidianul Bild.

Informaţiile culese ajung până la preparatorul fizic Henrik Kuchno.

"La ora 8,00 în fiecare dimineaţă, fiecare jucător va primi cinci întrebări pe telefonul său şi va trebui să răspundă înainte de ora 9,00. În acest mod, noi putem să ne ajustăm perfect şedinţele de antrenament şi să cunoaştem gradul de stres al fiecărui individ", a mai spus Dardai.

Kuchno a respins, totodată, orice idee de intruziune în viaţa privată a jucătorilor: "Nu se pune problema de a-i supraveghea".

Hertha Berlin ocupă locul 11 în Bundesliga.

Afla mai multe despre: aplicatiehertha berlintehnologiegadgetsomnsupraveghereconditia fizica 

viewscnt
Articole similare