Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O echipă din Premier League riscă depunctarea. Cum e posibil să ajungă la -5 puncte în clasament

O echipă din Premier League riscă depunctarea. Cum e posibil să ajungă la -5 puncte în clasament

Premier League

Comentarii

Everton riscă să i se retragă 12 puncte în clasament în urma unei anchete privind încălcarea regulilor financiare din Premier League, potrivit presei engleze, informează AFP.

Premier League a trimis clubul Everton în faţa unei comisii în luna martie, acuzându-l că a încălcat regulile privind profitabilitatea şi sustenabilitatea clubului în perioada încheiată la finalul sezonului 2021-2022. Clubul a înregistrat pierderi anuale timp de cinci sezoane consecutive, în total 430 de milioane de lire sterline în perioada respectivă.

Pierderile de până la 105 milioane de lire sterline (aproximativ 120 de milioane de euro) sunt tolerate pentru cele mai puternice cluburi pe o perioadă de trei ani. Dincolo de această limită, acestea riscă sancţiuni.

Potrivit Daily Telegraph, conducerea Premier League a cerut unei comisii independente să le acorde celor de la Everton cea mai severă sancţiune, care ar fi cea mai mare scădere de puncte din istoria competiţiei.

Everton neagă acuzaţiile

"Clubul contestă cu fermitate acuzaţia de neconformitate şi, împreună cu echipa sa de experţi independenţi, este pe deplin încrezător că respectă regulile financiare", a precizat clubul la momentul acuzaţiilor.

Cu o pierdere de 12 puncte, Everton s-ar afla la -5 puncte în spatele echipei Sheffield United, pe ultimul loc. Everton are în prezent şapte puncte şi vine după o înfrângere cu 2-0 în derbiul cu Liverpool, sâmbătă.

Afla mai multe despre: premier leagueevertondepunctare 

viewscnt
Articole similare